Läänemere «ufo» juurde sukeldumine tekitas uusi küsimusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonaripilt «Läänemere ufost»
Sonaripilt «Läänemere ufost» Foto: Youtube

Sukeldumisfirma Ocean Exlorer avastas Läänemerest kajaloodi ja sonari abil kummalise objekti, mis on senini mõistatuseks.

Läänemere «ufoks» tituleeritud objekti juurde tehtud sukeldumine ei andnud vastuseid, kirjutab Aftonbladet.

Seda objekti näinud sukelduja Stefan Hogeborni sõnul ei ole ta oma 20 aasta pikkuse sukeldujakarjääri jooksul varem midagi sellist näinud.

«Ma ei oska selgitada, mida me merepõhjas nägime. Läksin alla, et vastuseid saada, kuid pinnale tagasi tulles oli mul rohkem küsimusi kui varem,» sõnas Hogeborn.

Sukeldujate sõnul meenutab Läänemere põhjas olev objekt kaugemalt vaadatuna suurt kivi või kaljurahnu. Lähemalt vaadates aga oleks tegemist nagu suure seenega, mis ulatub merepõhjast 2 – 4 meetri kõrgusel. Selle objekti servad on nurgelised.

Kummalise objekti peal on munakujuline auk, mis selle sisse viib. Ka on sel objektil lohke, mis meenutavad lõkketegemise paiku. Sukeldujate sõnul võib kivil olla nõe ja tahma sarnast ainet.

«Arvasime esialgu, et tegemist on kiviga. See ei ole kivi, vaid midagi muud,» lausus sukelduja Peter Lindberg.

Asjatundjate sõnul teeb leiu müstiliseks asjaolu, et seda ei saa seostada veealuse vulkaanilise tegevusega, kuna Läänemeres seda ei ole.

Sukeldujad võtsid «Läänemere ufolt» proove, mis antakse teadlastele analüüsimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles