Pildid: Sukapaela ordu tseremoonia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II ja prints Philip
Elizabeth II ja prints Philip Foto: SCANPIX

Suurbritannias Windsori lossi St. George`i kabelis leidis eile aset iga-aastane Sukapaela ordu jumalateenistus ja tseremoonia.

Sellel osales ordu paraadrõivastest nii kuninganna Elizabeth II, ta abikaasa, prints Philip, ta poeg, Walesi prints Charles ning pojapoeg, prints William, edastab AP.

Windsori lossi hoovis toimus ka paraad, millel  teiste seas osalesid Briti kuninganna pereliikmed, teiste seas prints Williami abikaasa, Cambridge`i hertsoginna Catherine ning prints Charlesi abikaasa, Cornwalli hertsoginna Camilla.

Sukapaela ordu rüütli tiitli annab kuninganna isiklikult välja valitud isikutele valitsusega konsulteerimata.

Sukapaela ordu asutas Inglise kuningas Edward III 1348. aastal. See on Briti rüütliordudest vanim.

Legendi kohaselt asutas Edward III Sukapaela ordu pärast seda, kui ühel ballil temaga tantsinud aadlidaam oma sukapaela kaotas. Kuningas tõstis selle siidist paela üles ja andis naisele tagasi. Kuna õukondlased juhtumi üle irvitasid, otsustas kuningas asja lahendada, luues Sukapaela ordu ning ka Sukapaela ordeni.

Inglise kuningakojas räägiti siis prantsuse keelt ning selle tõttu sai ordu ja ordeni motoks «Honi soit qui mal y pense» (Häbi sellele, kes halvasti mõtleb).

See moto on ka Suurbritannia vapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles