Bikini fitnessi võistleja Egle Eller-Nabi käis rinnasuurendusoperatsioonil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Eller-Nabi (vasakult esimene).
Egle Eller-Nabi (vasakult esimene). Foto: Viktor Burkivski

Juunikuu alguses iluoperatsiooni läbinud Egle Eller-Nabi räägib rinnasuurendusoperatsiooni peamistest ajenditest ning tagamaadest, selle seosest spordiga ning lähedaste toetusest taastumisprotsessil.

Fitness.ee'le antud eksklusiivintervjuus saab lugeda ka iluoperatsiooni teostanud Christinas Clinicu kommentaare kliiniku juhatajalt Brit-Carmen Norlan'lt.

Küsimusi esitab Janika Jürgenson
Küsimustele vastab Egle Eller-Nabi


Mis oli sinu peamine põhjus minna iluoperatsioonile?

Teadsin juba ammu, et soovin oma sportlikule trimmis kehale naiselikkust vormikust lisada, mitte suuri rindu, aga hästi loomulikku büsti. Iluoperatsioon lisab kindlasti enesekindlust oma kehaga rahulolemise läbi.

Aastaid tagasi sõlmisin iseendaga kokkuleppe, et teen selle läbi peale esimest last.

Kuna hetkel on ka võistlusteks puhkeperiood, oli see parim aeg operatsiooniks. Lisaks saan ma taastuda ja jõuan veel ka end sügiseks võistlusvormi viia.


Kas operatsioonile ajendas minema ka võistlemine Bikini Fitnessis?

Bikini Fitnessiga tegeledes on pea võimatu olla üheaegselt ideaalvormis ja säilitada ka naiselikud vormid. Samal ajal kohtunike poolt hinnatakse, et kõik keha proportsioonid on ideaalsed.

Bikini Fitness on eriti selline kategooria, kus on ülimalt oluline naiselik, sportlik ja proportsioonis keha, seega kindlasti oli Bikini Fitnessis võistlemisel ka oma osa minu otsuses.


Millised olid sinu hirmud seoses lõikusega?

Hakkasin lõikusele mõtlema mõned aastad tagasi. Minu tutvusringkonnas ja spordivaldkonnas, millega ma tegelen- fitness, on päris mitmed naised selle protseduuri läbi teinud. Uurisin nende käest võimalikke riske ja saadud kasu. Kõige suurem hirm oli minu jaoks üldtuimestus.

Mulle pole seda kunagi tehtud ja kartsin sellest vaevalist välja tulemist, mis osutus õnneks tühiseks hirmuks. Teine mõte, mis mind kohutas oli taastumise ajal mõningane voodireziimil olemine, mis minu aktiivse eluviisi juures on tõeline väljakutse.


Kuidas oled suhtunud iluoperatsioonidesse seniajani enne oma kogemust? Kuidas suhtud nüüd?

Eesti ajakirjanduse kajastatuse põhjal tundus kogu protseduur kordades negatiivsem kui see lõpuks oli - nagu ikka, kajastatakse asjade negatiivsemaid külgi ikka suuremalt. Samas on väga paljud naised erinevaid iluoperatsioone teinud. Nendega tegelevaid riiklikult tunnustatud erakliinikuid on palju.

Leian, et iga inimene peab ise oma keha tunnetama ja soovi korral miks mitte enda enesekindlust tõsta iluprotseduuri abil. Minule, olles nii naine kui ka Bikini Fitnessi võistleja, oli otsus õige ja olen tulemusega väga rahul.


Mille järgi valisid endale operatsiooniks kliiniku? Kust said informatsiooni?

Kuna ma olin väga ammu juba operatsiooni kaalunud, siis otsisin internetist kõikvõimalikku infot teema kohta. Tegemist on ju nii suure otsusega, et peab valima endale väga usaldusväärse kliiniku.

Välisvõistlustel käies andsid nõu kaasvõistlejad. Minu üllatuseks sain teada, et mitmed neist on käinud Eestis Christinas Clinicus. See tõstis usaldust juba internetis loetu ja kaasmaalaste käest kuuldule lisaks.

Ma olin otsustanud, kuulan lisaks arsti nõuandeid kõigis nüanssides, kuna tahtsin, et tulemus saaks võimalikult loomulik. Alates esimesest kohtumisest, olin oma valikus kindel.


Kuidas suhtuvad iluoperatsiooni läbimisse sinu lähedased ja kas mōistavad operatsiooni seost spordiga?

Minu perekond on väga mõistev olnud. Lähedased on mulle võistlustel väga kaasa elanud ja eks seetõttu oli mu otsus neile ka mõistetavam.

Vanemad ja õed aitasid mul tütart vaadata peale operatsiooni, kuna ise ei tohtinud raskusi tõsta ja pingutada.


Kas soovitaksid ka teistele kaassportlastele?

Mina soovitaks inimestel uurida kõiki tahke, pidada nõu protsessi läbi teinutega ja käia konsultatsioonil, vajadusel kasvõi mitmes kohas.

Tegemist on väga personaalse teemaga, seega minu otsene soovitus on enda teadlikkust väga tõsta ja siis otsus teha.


Kaua vōtab taastumine aega ning millal saad suunduda treeningsaali tagasi? Kas edaspidistel treeningutel pead uue olukorra tarvis treeningusse muudatusi tegema ja milliseid?

Taastumine on muidugi personaalne. Treeningutest peaks eemal olema ~kuu aega ja esialgu kergemate koormustega alustama. Ülakeha treenimisega tuleb isegi kauem ootama.

Kokku võtab täielik taastumine aega keskmiselt 3-6 kuud. Ma olen ise arvestanud vähemalt 2 kuud treeningutest eemalolekut, mis saab kindlasti raske olema.


Kas tunned, et oleksid operatsiooni pidanud läbi tegema juba enne Bikini Fitnessiga alustamist?

Ei, seda mitte. Kõik tuli õigel ajal nagu planeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles