Claire Richards tunnistas viimaks avalikult võitlust buliimiaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Claire Richards
Claire Richards Foto: MAVRIXONLINE.COM

Briti lauljatar Claire Richards kannatas pikka aega buliimia all.

Naise kuulsus ja raske toitumishäire olid omavahel otseses seoses, vahendab Contactmusic.

Claire on kaaluga võidelnud läbi kogu oma karjääri, kuid alles hiljaaegu oli ta sellel teemal nõus avalikult rääkima. Naine tunnistas, et karjääri alguses sundis ta end pärast toidukordi oksendama. «Ma olin noor, rambivalguses ja suure surve all – lisaks esinemisele tuli ka hea välja näha. Oma toitumist kontrollides tunned, et kontrollid oma elu,» rääkis naine.

«Olin 11-aastane, kui esimest korda anoreksia kohta lugesin. Ma ei saanud sellest aru, aga jätsin sõna meelde. Aastaid hiljem mõistsin selle tähendust liigagi hästi,» meenutas ta.

«Pärast kontserti viidi meid kuskile hamburgeri leti äärde, mul polnud valikut, pidin seda koos teistega sööma. Niipea kui lõpetasin, tuli paanika. Jooksin tagasi, leidsin tualetid, panin näpud kurku ja sundisin end oksendama. Mõtlesin vaid sellele, et ei saa niimoodi lavale minna, kui see toit minu sees on,» ei jätnud ta järele enne, kui oli oma tahtmise saavutanud.
Claire’i päästis ajakiri, milles kirjutati, et kahjustused buliima käes kannatavate inimeste hammastele võivad olla väga rängad. «Mulle meeldis järjest kõhnemaks jääda. Lõpetasin, kui mu kätte sattus ajakiri, milles räägiti buliimia kahjulikkusest hammastele.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles