Endine allveelaeva ohvitser: Läänemere «ufo» võib olla natsilõks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine allveelaeva ohvitser: Läänemere «ufo» võib olla natsilõks
Endine allveelaeva ohvitser: Läänemere «ufo» võib olla natsilõks Foto: Youtube

Rootsi sukeldujad avastasid Läänemere põhjast kummalise moodustise, kuid mis see on, ei ole suudetud siiani kindlaks teha.

Rootsi endine allveelaeva ohvitser ja nüüdne aaretekütt Anders Autellus arvas, et tegemist võib olla Teise maailmasõja ajast pärit niinimetatud natsilõksuga, millega Natsi-Sakasmaa püüdis takistada Nõukogude Liidu allveelaevu, kirjutab Expressen.

Autelluse sõnul on ka Britid laskunud merepõhja rajada samalaadseid objekte allveelaevade liikumise takistamiseks.

Autelluse kinnitusel on tegemist kiht kihilt valatud objektidega, millele pandi suured ja ohtlikud terasvõrgud.  

Kui Autelluse teooria peab paika, siis terasvõrgud on ammu ära roostetanud ning hävinud.

Rootslane ei täpsustanud, kuidas need lõksud võisid töötada, kuid oletatakse, et need takistasid radari- ja raadiosignaale.

Autelluse teooriat toetab asjaolu, et selle objekti lähedal tekkis tänapäevase uurimislaeva elektroonikaga probleeme. Terasvõrgud on kadunud, kuid mis siis nüüd tekitas probleemi?

Ufo entusiastide lehekülgedel on juba ammu käimas vilgas diskussioon, et tegemist on tulnukate alusega.

«Välja on pakutud väga palju erinevaid teooriaid ja vaatenurki, kuid midagi ei ole suudetud veel tõestada vett pidavate faktidega,» lisas Autellus.

Sukeldumisfirma Ocean X meeskond plaanib Läänemere «ufo» juurde lähiajal veel ühe sukeldumise teha. Sukelduja Stefan Hogeborn peab Autelluse teooriat üsna tõenäoliseks.

«Osaliselt ümara kujuga objektil on viiteid nagu see oleks valatud kiht kihilt. Nimetatud teooria võib paika pidada, sest objekt asub paigas, kus on tihe laevaliiklus,» lausus Hogeborn.

Ta jätkas, et on 20 aastat olnud professionaalne sukelduja ning oma karjääri jooksul ei ole varem mitte millegi sellisega kokku puutunud.

Välja on käidud ka võimalus, et tegemist on loodusliku objektiga, kuid ka seda ei ole veel tõestatud.

Rootsi allveeuurijad avastasid kummalise objekti möödunud aastal juhuslikult kajaloodi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles