Padar: linnukeelset vidinat ei kuula keegi!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar & The Sun
Tanel Padar & The Sun Foto: Liis Treimann

Eesti esirokkaritepunt Tanel Padar & The Sun otsustas, et aeg on küps ingliskeelse albumi väljaandmiseks. Eelmise nädala lõpust saadik on mehed usinalt Helsingis Sonic Pump stuudios uut plaati salvestamas.

Bändi laulja Tanel Padari sõnul on ingliskeelne album nende loomingu loogiline jätk. «Ingliskeelse plaadita ei taha sinust keegi mitte midagi kuulda, ole sa oma maal nii kõva mees kui tahad,» arvab Padar. «Keegi ei viitsi ju mingit linnukeelset vidinat kuulama hakata,» põhjendab laulja.

Tõuke ingliskeelse plaadi salvestamiseks andis seegi, et rokipundile on tulnud piiri tagant hulganisti esinemispakkumisi – esimene neist toimub 25. jaanuaril Peterburis.

Uut materjali võõrkeelselt albumilt ei leia – sinna on valitud enamjaolt bändi kõigi aegade suurimad hitid. «Lugusid on katsetatud tuhandete inimeste peal ja need, mis on edetabelite tippu jõudnud, on ka meie uuel plaadil,» räägib Padar.

Esmaspäeval oli The Sunil Soomes ingliskeelsena salvestatud juba kolm lugu: «Võta aega», «Kuu on päike» ja «Kolmanda päeva mees».

Veel nimeta album

Et bänd alustas salvestamist alles eelmise nädala lõpus, ei osanud Padar veel öelda, kuidas The Suni võõrkeelse albumi nimi kõlama hakkab, ega ka seda, mitu lugu seal üldse olema saab. «Noh, kes seda teab. Teeme kõige paremini välja tulnud lugudest mingi valiku,» arvab Padar.

Helsingis asuv Sonic Pump stuudio sai Padari sõnul plaadi salvestamiseks valitud seetõttu, et see on spetsialiseerunud just rokkmuusikale. Samas stuudios on oma lugusid salvestanud soomlaste staarid The Rasmus, Sunrise Avenue ja Apocalyptica.

The Suni uue albumi valmimise juures on põhjanaabrite abistavat kätt tunda veelgi. Nimelt teeb The Suniga Soomes koostööd tuntud produtsent Janne Joutsenniemi, kes oma alal väga hinnatud.

«Ta on väga hea koostööpartner, äärmiselt professionaalne,» kiidab Padar. Joutsenniemi on kunagi bändi Stone koosseisus üles astunud ka Eestis, praegu kuulub ta kollektiivi Suburban Tribe.

Homme õhtul sõidab The Suni punt mõneks päevaks kodumaale. «Et vahepeal hõivab stuudio teine bänd, saame mõneks ajaks pereellu sukelduda,» rõõmustab Padar.

Jõudeaega ei jätku siiski kauaks, sest juba pühapäeva hommikul naastakse taas stuudiosse.

Pikem hingetõmbeaeg tuleb bändiliikmetel ilmselt alles 26. jaanuari paiku, mil kõik peale Padari Prantsusmaale suusatama sõidavad. «Mina lähen soojale maale,» muheleb Padar ja lisab, et ega ta tegelikult väga puhata oskagi.

Sõidavad Iraaki

Mees olevat oma sõnul seda tüüpi inimene, kes hakkab teisel puhkusepäeval ümber basseini kõndima, sest ei oska ajaga midagi peale hakata.

Veebruari teises pooles on The Sunil plaanis Eesti poistele Iraaki üheksaks päevaks külla minna.

«Põhimõtteliselt tahame Iraaki minna vabariigi aastapäevaks. Mul on seal endal üks paremaid sõpru ja paar sõpra veel, nii et lähen hea meelega,» tunnistab Padar. Pärast bändi Iraagi-sõitu peaks The Suni fännid oma lemmikutel silma peal hoidma, sest rokipunt alustab siis usinalt tööd uue eestikeelse albumi kallal…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles