Ugala toob Endlasse vodevilli

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaosalisi kehastavad lasvastuses näitlejad Peeter Jürgens, Margus Vaher ja Arvi Mägi.
Peaosalisi kehastavad lasvastuses näitlejad Peeter Jürgens, Margus Vaher ja Arvi Mägi. Foto: Ugala

18. märtsil mängib Viljandi Ugala teater Pärnu Endlas lustakat lavalugu, mille aluseks on Jerome K. Jerome’i “Kolm meest paadis (koerast rääkimata)”.


Selle maailma huumoriklassikasse kuuluva teose valas näidendivormi Peeter Tammearu ning loo tõi lavale Oleg Titov. “Kolm meest paadis” kuulub hea inglise huumori esindajana kindlasti paljude kirjandussõprade lemmikraamatute hulka, ent Eestis pole see kutselise teatri lavale varem jõudnud.



Loo peategelasteks on, nagu pealkirigi ütleb, kolm meest, kes otsustavad oma igapäevastest härrasmeeste tegemistest aja maha võtta ja veeta puhkuse jõel, paadis.



Kuna mehed on väga värvikad tüübid, on päris loomulik, et nad lausa tõmbavad ligi igasuguseid kummalisi situatsioone ja satuvad pidevalt naljakate juhtumiste keerisesse.



Lavastaja Titovi sõnade kohaselt võivad inimesed igapäevases suhtlemises väga hästi läbi saada, aga kui nad ühel hetkel on muust maailmast eraldatud ja suletud ühte paati, on situatsioon täiesti teistsugune. Suletud ruum loob hoopis uued mängureeglid.



Kui inimesed on 24 tundi päevas sunnitud külg külje kõrval olema, tuleb paratamatult üksteisega harilikust rohkem arvestada ja leppida sõprade väikeste veidrustega. Kas siis jätkub kannatust?



Titovi selgituse järgi on lavastus lahendatud vodevilli võtmes, kerge ja lõbus lugu on pikitud elava muusika ja lauludega. Laulutekstid kirjutas “Kolmele mehele” Merle Jääger ehk Merca. Laulud pole aga lavaloos omaette numbrid, sageli on ühte vaimukasse lauluteksti koondanud romaani peatüki sisu.



“Kolm meest paadis” peaosalisi kehastavad Arvi Mägi, Margus Vaher ja Peeter Jürgens, oluline osa on Peeter Konovalovil ja palju väikesi, ent kirevaid rolle noorel Ugala näitlejal Andres Ojal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles