Linnagaleriis möllab Andres värvidega

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka Andres.
Sütevaka Andres. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna kell 17 avab Pärnu linnagalerii kontserdimaja teisel ja kolmandal korrusel (Aida 4) Sütevaka Andrese näituse “Valguse põik”.


Tartu kunstnik Sütevaka Andres ei häbene end ümbritsevaid skandaale ja radikaalseid väljaütlemisi, ta suudab oma loomingus ühendada teravad elamused tarbijasõbralike väljendusviisidega. Hea ja kurja võitlus on üks peateemasid igasuguses kunstis, Sütevaka puhul saab näha selle üht metamorfoosi: väikekodanlase ja boheemlase igikestvat duelli.



Ise ütleb Sütevaka Andres oma näituse kohta, et ta on kasutanud oma töödes hulganisti värvikontraste, samal ajal püüdes neid allutada teatud formaadile ja kompositsioonile. Värvide abil on võimalik mõjutada nii inimese enesetunnet kui näiteks ruumitaju, toonivalik kas riivab või puhastab inimese siseilma.



Oma värvikontrastidega paneb kunstnik proovile vaatajate taluvuse, olles mõnikord maalides värvidega niisama ðokeeriv kui oma poliitporno kollaažidega. Rohkem infot kunstniku kohta näeb tema kodulehel http://www.hot.ee/sytevakandres/.



Näitus jääb avatuks 29. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles