Homne esietendus avab Endla teatri suvehooaja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Seljatas sada meest», pildil Kaire Vilgats, Jüri Vlassov, Triin Lepik.
«Seljatas sada meest», pildil Kaire Vilgats, Jüri Vlassov, Triin Lepik. Foto: Ants Liigus

Homme, 5. juulil kell 19 esietendub Pärnu Vanalinna Põhikooli võimlas Endla teatri suvelavastus „Seljatas sada meest“. Suvelavastuse esietendusega avab Endla oma traditsioonilise suvehooaja, mis kestab 29. juulini. Lisaks uuslavastusele mängitakse teatrimajas Endla olemasolevat repertuaari.

Andres Ehini kiriromaani «Seljatas sada meest» aines põhineb 20. sajandi alguses toimunud tõsielulistel tegelastel ja sündmustel. Lugu räägib kahest eesti naismaadlejast, kes Georg Lurichi kaasajal laias maailmas laineid lõid.

Esinemised ilu- ja jõunumbritega ning osalemised maadlusmatšidel viisid naised koos treeneriga kuulsusrikkale teekonnale läbi Tsaari-Venemaa kuni Siberini välja ja sealt edasi Hiinasse ning Jaapanisse. Dramatiseeringu autor on Triinu Ojalo, lavastaja Kaili Viidas ning peaosades Kaire Vilgats (külalisena) ja Triin Lepik.

Suvelavastust «Seljatas sada meest» mängitakse Endla suvehooaja esimesel poolel, 5.-15. juulini, kokku üheksa etendust. Suvehooaja teises pooles, alates 14. juulist, mängitakse teatrimajas pea kogu Endla olemasolevat repertuaari.

Kokku antakse suvehooaja jooksul koos suvelavastusega 29 etendust, lisaks kolm muusikali «Boyband» lisaetendust 8.-10. augustil.

Endla teatri regulaarne suvehooaegade traditsioon sai alguse 1969. aastal.

«Seljatas sada meest». Esietendus 5. juulil 2012 Pärnu Vanalinna Põhikooli võimlas.

Andres Ehini samanimelise romaani ainetel, dramaturg Triinu Ojalo, lavastaja Kaili Viidas, kunstnik Mari Ann Ahas (külalisena), muusikaline kujundaja Feliks Kütt, muusik Olavi Kõrre (külalisena), valguskujundaja Jaan Laur, peaosades Triin Lepik ja Kaire Vilgats (külalisena), teistes osades Jüri Vlassov, Carmen Mikiver, Sepo Seeman, Tambet Seling, Jaanus Mehikas ja maadlusklubi Leo maadlejad Raiko Hiis Lainer Trussmann, Tõnu Tilk, Argo Mitt, Carl Heinmets, Janno Lampp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles