Ameeriklanna kõhust eemaldati 23-kilogrammine kasvaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23-kilogrammine kasvaja
23-kilogrammine kasvaja Foto: SCANPIX

USAs New Jerseys Union Beachil elav naine märkas, et ta kõht hakkas järsku kasvama.

65-aastase Evelyni kõhu paisumine sai alguse selle aasta aprillis, edastab foxnews.com.

Varem oli naine kõhn, kuid muutus aina ümaramaks.

«Nii mina kui mu lähedased viskasime mu kehamuutuse üle nalja. Me ei teadnud siis, et tegemist on kasvajaga,» sõnas naine.

Naine ootas paar kuud, kuna tal ei olnud ravikindlustus korras. Kui ta lõpuks Red Bankis asuvasse Riverview Medical Centeri haiglasse operatsioonile pääses, ootas nii teda kui kirurge ees üllatus.

Röntgentomograafia paljastas naise kõhus suure kasvaja. Arstide sõnul oli väga üllatav, et Evelyn ei tundunud kasvaja kasvades valu.

Naine saadeti kohe operatsioonile, sest kasvaja oli juba nii suur, et surus siseorganeid kokku. Viis tundi kestnud operatsiooniga eemaldati naise kõhuosast 23 kilogrammi kaalunud halvaloomuline kasvaja.

Kirurgide sõnul oli tegemist keerulise ja raske operatsiooniga. Paaril korral oli märke, et naine ei pruugi operatsiooni üle elada.

«Kui me hiiglasliku kasvaja lõpuks kõhust kätte saime, pidime seda mitmekesi tõstma, sest see oli nii suur ja raske,» sõnas kirurg David Dupree.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles