Tänasest käivitub Vene-Eesti piiril e-piirijärjekord

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik

Parandamaks Venemaa ja Eesti vahelist piiriületust, võtab Venemaa tänasest Kunichnaja Gora - Koidula piiripunktis kasutusele e-piirijärjekorra süsteemi, mis võimaldab vältida piiril järjekordades seismist ja läbida nii Venemaa kui Eesti piiripunktid keskmiselt ühe tunniga.  

Lähinädalatel liituvad kolmekuise e-piirijärjekorra süsteemi pilootprojektiga ka Shumilkino-Luhamaa ning Ivangorod-Narva piiripunktid.

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA) peasekretär Toivo Kuldkepp märkis, et e-järjekorra süsteem on tänaseks Eesti-Venemaa suunal toiminud juba aasta aega ja on ennast igati õigustanud. «Au meestele, kes on suutnud lahendada aastaid mureks olnud õudusolukorra, mida on telerist näinud ilmselt iga eestlane,» rääkis ta. «Paljud ilmselt ei teagi, et Eesti-Vene piiril ei leidu enam ammu ei nädalate ega päevade ega ka tundide pikkuseid veokite järjekordi, mis teid ummistaks ja veokijuhtide kallist aega kuritarvitaks.» Kuldkepi sõnul on tal kõigi veokijuhtide nimel rääkides hea meel, et nüüdsest saab ka Venemaa suunal sama süsteemi alusel piiri ületada.

Kuigi hetkel on tegu vaid kolmekuise pilootprojektiga, avaldas Kuldkepp lootust, et süsteem jääb kehtima alatiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles