Kanada vägistaja soovib soovahetusoperatsioone

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada vägistaja soovib soovahetusoperatsiooni
Kanada vägistaja soovib soovahetusoperatsiooni Foto: AFP / Scanpix

Kanadas soovib vägistamise eest trellide taha saadetud mees soovahetusoperatsioone ning nõuab, et riik need kinni maksaks.

52-aastane Shauna Taylor esitas kohtule avalduse, et Kanada riik kompenseeriks tema operatsiooni 15 000 Kanada dollari (220 735 krooni) ulatuses, edastab abc.net.au.

Varem Vance Egglestone`i nime kandnud mees alustas soovahetusega juba 2000. aastal, mis ta hakkas hormoonpreparaate võtma. Lisaks lasi ta teha näooperatsiooni ja ta kehalt eemaldati kõik karvad.

Nüüd soovib mees endale rindu ja naissuguelundeid.

Egglestone anti 1976. aastal naise vägistamise pärast kohtu alla. Tema süüd ei suudetud tõestada, kuid ta kuulutati vaimset ravi vajavaks ning ta oli aastaid psühhoneuroloogiakliinikus ravil.

Pärast vabanemist 1985. aastal ründas ta uuesti ühte naist ja siis tunnistati ta vägistamises süüdi. Talle määrati vanglakaristus.

Mehe sõnul ründas ta naisi, kuna kannatab soolise identiteedi häire all.

«Olen mehe kehas vangis olev naine. Tundsin, et mulle ei sobi mehe roll ja sellega kaasnevad käitumismustrid. Need ajasid mu segadusse ja selle tõttu tundsin vajadust vägivaldselt käituda,» selgitas soovahetaja.

Kohus ei ole soovahetusoperatsioonide riigipoolse rahastamise suhtes veel otsust langetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles