Pestivalsi korraldajad süüdistavad Vanilla Ninjat sahkerdamises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanilla Ninja, vasakult Järvis, Kuurma, Siska
Vanilla Ninja, vasakult Järvis, Kuurma, Siska Foto: Laura Kallasvee

Läti suurfestival Pestivals kirjutab oma kodulehe ametlikus pressiteates, et Vanilla Ninja esindaja Katrin Siska väited Eesti meedias, justkui festival poleks rokipiigadega koostööd teinud ja lepingut sõlminud, ei vasta tõele.

«Meil käis tihe koostöö Eesti bändi Vanilla Ninjaga, et nad festivalile esinema saada. Ühtlasi oli tegu esimese ametliku bändiga, kelle hõikasime välja kui festivalil esinejad. Nagu nüüdseks kõigile teada, on Vanilla Ninja esinemise tühistanud,» kirjutab Pestivalsi ametlik kodulehekülg.

Lisaks on pressiteates kirjas, et algul plaaniti väga suurt show'd, et Vanilla Ninja 10. aastapäeva väärikalt tähistada. Plaanis oli kontserdist suisa DVD salvestada.

Ent sündmused kulgesid teistmoodi.

«Olime bändiga läbi rääkinud kõik esinemist puudutavad detailid, nende tehniline rider oli kinnitatud, samuti see, kui palju esinemine meile maksma läheb ning nende lisatingimused ja -soovid,» jätkus pressiteate sisu.

Nagu ka näha võis, kinnitas ka bänd ise oma esinemist eri veebilehtedel, fännisaitidel, Facebookis jne.

Tüdrukud alustasid väidetavalt proove juulis

Pestivalsi korraldajatele teatati, et Vanilla Ninja alustab proove juulis. Juuli algul nõudsid tüdrukud, et esinemise eest kokkulepitud tasu saaks makstud.

«Seepeale palusime neilt vastu lepingut, sest tavaks on, et rahvusvahelised artistid saadavad oma lepingu ise, sest meil pole üht lepingupõhja, mida saame kõigi selliste artistide puhul kasutada. Lepingu koostaski nende osapool Katrin Siska. Paar päeva möödus hetkest, mil leping saadeti. Pärast seda, kui allkirjastasime lepingu ning teavitasime bändi, et allkirjastatud kujul leping on saadetud, informeeriti meid meilitsi, et esinemine on tühistatud lepingu puudumise tõttu,» selgitab pressiteade.

Vanilla Ninja ei reageeri ei kõnedele ega meilidele

Pestivalsi korraldajad üritasid segadusse ajava teate peale bändiliikmetega ühendust saada, samuti nende brasiillasest manageri Hectoriga. «Pakkusime ka varianti minna Eestisse, et lahendada makseprobleem kohapeal. Meie peakorraldaja saatis neile e-maili, samuti helistas neile mitme päeva jooksul,» kirjeldab pressiteade sündmuste kulgu, millest bändi liige Katrin Siska senimaani Eesti meediale hoopis teise pildi on maalinud.

Vastust ninjatüdrukutelt ei tulnud. «Ainult lajatus Facebooki seinal ja Eesti meedias ning sellele lisandunud teised muretsevad artistid,» kirjeldatakse Pestivalsi pressiteates potentsiaalset doominohirmu teistes esinejates, kui liikvele läks kuulujutt, et festival ei suuda artistile raha maksta.

«Meie kohustus on teavitada, et festivalil osalema pidanud Vanilla Ninja jättis oma esinemise ära ise,» lõpetas pressiteade resoluutsel noodil.

Pestivalsi korraldajad on teadlikud ka sellest, et paljudes riikides on pettunud fännid, kes nüüd peavad tehtud plaanid katkestama. Festival lubab Vanilla Ninja asendada teiste esinejatega ning need peagi välja kuulutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles