Tšetšeeni poisid saavad nime prohvet Muhamedi järgi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenitarid jalutamas Groznõi kesklinnas kulgeval Vladimir Putini prospektil, taustaks uus uhke mošee.
Tšetšeenitarid jalutamas Groznõi kesklinnas kulgeval Vladimir Putini prospektil, taustaks uus uhke mošee. Foto: AP / Scanpix

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuva islamiusulise Tšetšeenia võimud palusid vanematel panna oma eile või täna sündinud vastsündinud poeglastele nimi prohvet Muhamedi järgi, sest just praegu tähistatakse viimase sünniaastapäeva.


Moskvast tšetšeenide liidriks määratud Ramzan Kadõrov on lubanud meedia andmetel maksta iga sel pühapäeval või esmaspäeval sündinud poisslapse eest, kellele pannakse Muhamed nimeks, ühekordset toetust 50 000 rubla (peaaegu 17 400 krooni).

Reuters märgib, et see on üsnagi kopsakas summa, arvestades asjaolu, et keskmine palk riigis on üle kahe korra madalam. Vene riikliku telekanali Vesti24 eetris näidatigi juba terveid ridu Groznõi haiglas magavaid vastsündinuid, kelle nimi saab olema sama, mis kuulsal prohvetil.

Esmaspäeva hommikul kella kümnese seisuga avaldatud ametlike andmete järgi oli vabariigis sündinud juba 61 poissi, kes eritoetusele kvalifitseeruvad. Samas lubavad kohalikud võimud materiaalselt aidata ka teisi vähekindlustatud peresid, märkis Gazeta.ru.

Pühapäeva õhtul hakkasid ka suured pidustused, millega tšetšeenid tähistasid võimude algatusel üle pika aja esimest korda avalikult prohvet Muhamedi sünniaastapäeva. Groznõi suure mošee juures täitis varahommikuse taeva selle auks võimas ilutulestik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles