Mehe laul - väike poiss mängib autoga ja teeb «prõnn-prõnn»

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13 alanud kontserdiga avasid president Toomas Hendrik Ilves ning mitmed teised lavale astunud mehed kahekümnenda Viljandi pärimusmuusika festivali.

President Ilves on varemgi nimetanud Viljandi pärimusmuusika festivali sündmuseks, mille järgi oma aastat mõõta. Ka tänases kõnes toonitas president taolise ürituse, nagu Viljandi pärimusmuusika festival, olulisust hingele, vaimsusele ja ka meie riigile.

Tänavuse folgi peateema on «Mehe laul». Avamisetendusse põimisid lavastajad Maili Metssalu ja Mari Tammar erinevaid tahke mehe laulust ja tema olemusest ammustest aegadest tänapäevani.

«Mehe laul võib olla ka see, kui väike poiss mängib autoga ja teeb selle juurde prõnn-prõnn,» kõlas etendusel mehe laulu tänapäevane tõlgendus.

Festival on avatud olnud vaid loetud tunnid, kuid folgi meeleolu on juba vallutanud Viljandi linna. Enamik üritusi on koondunud festivalialale ehk Pärimeetrisse, ümber linna paiknevad õpitoad ja käsitööhoov.

Lisaks festivali korraldatud üritustele on linnas teisi folgimeeleoluga sobivaid üritusi nagu näiteks raamatulaat. Ka mitmed poed ja kohvikud tervitavad külastajaid folgi eripakkumistega.

Täna südaöösel algab Kaevumäe laval meestelaulu öökontsert, kus astuvad üles paljude teiste seas festivali peakorraldaja Ando Kiviberg, Peeter Volkonski, Jaak Johanson, Lauri Õunapuu, Ott Lepland, Lauri Saatpalu ja Jalmar Vabarna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles