EBays müüakse prints Charlesi armastuskirju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles
Prints Charles Foto: AP / Scanpix

EBays pandi müüki kuus Briti prints Charlesi kirjutatud armastuskirja.

Prints kirjutas need kirjad üle kolmekümne aasta tagasi ühele kanadalannale, kirjutab China Daily.

Kirjad müüki pannud, kuninglike perekondadega seotud asjade müügiga tegeleva Everything Royal esindaja Alicia Carrolli sõnul kirjutas prints need kirjad ajavahemikul 1976 – 1980.

Kirjad olid adresseeritud Montrealis elanud naisele Janet Jenkinsile.

Kirjade alghinnaks on 30 000 dollarit (369 000 krooni).

Carroll ostis need kirjad 2002. aastal  tol ajal Montrealis Briti konsulaadis töötanud Jenkinsilt.

Ainult ühel neist kirjadest on kuupäev -  8. juuni 1980 ja see on kirjutatud ainult pool aastat enne seda, kui prints teatas oma kihlusest Diana Spenceri, hilisema printsess Dianaga.

Charles kirjutab selles kirjas, et talle sunnitakse abielu peale.

«Oma positsiooni tõttu pean varsti abielluma ja siis rahunevad maha need, kes seda kõige rohkem nõuavad. Minu unistuseks oleks abielluda  naisega igast Briti krooni alla kuuluvast riigist. Ära muretse, ükskõik, mis ka ei juhtuks, sulle teatan kõigest kõige esimesena,» kirjutas prints Charles.

Kirja all oli «Suure armastusega, Charles».

Kirjad müüki pannud Alicia Carrolli sõnul on need kirjad suure ajaloolise tähtsusega, kuna need kirjutas mees, «kellest võib tulevikus Suurbritannia kuningas saada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles