Maailma rahvaarv kasvab 2012. aastaks seitsme miljardini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma rahvaarv kasvab 2012. aastaks seitsme miljardini
Maailma rahvaarv kasvab 2012. aastaks seitsme miljardini Foto: SCANPIX

ÜRO andmetel kasvab maailma rahvaarv 2012. aastaks seitsme miljardini.

Kõige suurem rahvastiku juurdekasv leiab aset Aasia ja Aafrika arengumaades, edastab AFP.

Senise kasvutempo juures peaks maailma rahvaarv 2050. aastaks olema üheksa miljardit.

ÜRO rahvastikuarengu osakonna juht Hania Zlotnik ütles, et 2006. aastal tehtud prognoosis suuri muutusi näha ei ole näha.

«Kõik viitab sellele, et 2050. aastal on maailma rahvaarv jõudnud 9,1 miljardini. Prognoosid põhinevad sellel, et keskmiselt tuleb siis iga naise kohta 2,02 last,» selgitas Zlotnik.

Ta lisas, et kui jätkub praegune tendents, kus iga naise kohta on 2,56 last, võib rahvaarv 2050. aastaks kerkida isegi 10,5 miljardini. Kui aga laste arv langeb 1,5 lapseni naise kohta, siis võib rahvaarv jääda kaheksa miljardi ümber.

Kõige suuremat rahvastiku juurdekasvu on oodata Indias, Pakistanis, Nigeerias, Etioopias, Kongos, Tansaanias, Hiinas, Bangladeshis ja USAs.

Samas näitab mitme riigi statistika rahvastiku drastilist vähenemist. Kõige suurem rahvaarvu vähenemine leiab aset vananeva elanikkonnaga Jaapanis ja Itaalias ning mitmes Ida-Euroopa riigis.

ÜRO andmetel toimub kõige suurem sisseränne USAsse, kus ajavahemikul 2010 – 2050 saabub igal aastal 1,1 miljonit inimest.

Sisserändajad ja sündimuse kasv aitavad USA rahvaarvu 2009. aasta keskpaigaks kasvatada 314,7 miljonini, kuid 2050. aastaks arvatakse olevat see juba 403,9 miljonit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles