Loe, millised kuulsad disainerid loovad kostüüme Lady Gagale!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lady Gaga kostüümide kallal töötavad kuulsad moemajad.
Lady Gaga kostüümide kallal töötavad kuulsad moemajad. Foto: Promopilt / BDG Music

25. augustil Tallinnasse saabuv Lady Gaga kannab oma turneel maailmatuntud moemajade poolt valmistatud kostüüme.

Staari enda sõnul on olnud tema eluunistuseks riietuda esinemisteks Itaalia disainerite loomingusse. Oma panuse Lady Gaga «The Born This Way Ball» šõu kostüümide valmimisele on andnud sellised kuulsad moemajad nagu Giorgio Armani, Versace ja Moschino.

«Minu jaoks on alati pakkunud suurt rõõmu Lady Gaga’ga koostööd teha,» kommenteeris Armani. «Imetlen tema oskust siduda moodi enda suurejooneliste lavašõudega. Võib julgelt öelda, et naine on sündinud mitmekülgsete annetega artistiks». Kostüüme luues eksperimenteeris Giorgio Armani kunstküünte, lateksi, läbipaistvate trikoode ning tulnukaid imiteeriva disainiga. Donatella Versace arvamusel on Lady Gaga tänapäeva kõige revolutsioonilisem ja inspireerivam artist. «Ta on olevik ja tulevik. Ta on kartmatu ja väljakutsuv. Ma ei jõua ära oodata inimeste üllatunud nägusid, kui toome nende ette kõige selle, mille koos kokku oleme pannud!» lisas moekunstnik.

Lady Gaga uue šõu moedirektoriks on Nicola Formichetti, keda nimetatakse üheks mõjusamaks loominguliseks jõuks praeguses moemaailmas. Ta on avalikkusele teada eelkõige kui Prantsuse moemaja MUGLER loominguline juht. Samuti on Formichetti tuntud kui riidefirma Uniqlo ning ajakirja Vogue Hommes Japan moedirektor.

Lauljatari stilisti Brandon Maxwell’i sõnul hakkas staar uuele maailmatuurile mõtlema veel ajal, kui käis töö tema eelmise albumi kallal. «Uue šõu visuaalse poole loomine koos kostüümide väljatöötamisega on vägagi pikk protsess. Oma visiooni luues peab arvestama sellega, et idee võib lõpuks tänu nii lava konstruktsioonidele kui ka koreograafile märgatavalt muutuda. Moešõu ajal näidatakse poodiumil moeloomingut vaid korra, laval pika turnee jooksul peavad aga riided tantsijate seljas vastu pidama rohkem kui saja kontserdi jagu. See kõik vajab teist lähenemist ning katsetamist,» lisas Maxwell.

Popstaar Lady Gaga esineb laupäeval, 25. augustil Tallinna Lauluväljakul uue maailmaturnee «The Born This Way Ball» raames. Šõu erikülalistena astub lavale Briti glämmroki ansambel The Darkness ja DJ Lady Starlight.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles