24tundi.ee peol esineb ööklubis Bravo FIX!

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Fix esineb reedel 24tundi.ee peol Pärnu klubis Bravo.
Ansambel Fix esineb reedel 24tundi.ee peol Pärnu klubis Bravo. Foto: Endel Grentsmann

Tuleval reedel, 20. märtsil toimub Pärnu ööklubis Bravo järjekordne vabaaja võrguvärava 24tundi.ee pidu, kui lavalaudadele astub kõigi oma hittidega eesti muusika elav legend, tantsuansambel FIX.

Kuigi ansamblil on vanust juba tiba pealt 40 aasta, asutati FIX ju Tartu rajooni kultuurimaja üliõpilasansamblina 1968. aasta oktoobris, lubas bändi

manager

Väino Land, et ansambel müdistab nagu oma parimatel päevadel. Ehk esineb niisamal heal tasemel, nagu ta on aastakümneid Eesti ja raja taga lavadel teinud.

Loomulikult kõlavad Bravos ansambli hitid „Jaanipäev", „Tsirkus", „Viimane mohikaanlane", „Pardike ja mooniõis", „Vana pildiraam", „Pesumees" ja paljud teised FIXi rahva sekka läinud lood.

Seda, et meelelahutusasutuse nooreohtu külastajaskonda ning juba rohkem kui poolesaja eluaasta kogemuste koormast pisut küüru tallat pillitaate - FIXi lauluproua on endiselt nooruslikult särav - jääb Bravos eraldama paratamatult põlvkondade vahele kerkiv barjäär, Land ei kartnud.

„Seda me ei pelga absoluutselt," nentis manager. „Nooremat sorti kiljuv publik ja soliidses eas Fix sobivad väga hästi kokku."

Illustreerimaks oma väidet, meenutas Land 2000. aastat, kui ta organiseeris Tartusse esinema äsja Eurovisioonil kolmanda kohaga - neljas oli siis meie Eda-Ines Etti - furoori tekitanud lätlaste Brainstormi.

„Olime neljakesi FIXist neile soojendusbändiks ja siis tundus mulle korraks küll, et oleme omadega õhtul, oleme surnud," tuletas Land meelde olnud aegu. „Kogu selle laste hulga tähelepanu oli ainult poistel - kõik need lapsed karjusid ainult neile, mis nad jõudsid."

Ent kui siis hõikas Priit Pihlap seltsilistele kõrva, et teeme „Vana pildiraami", ei kulunud kaua aega, kui silma järgi viietuhandene lastevägi hõiskas eeslauljatele täiest kõrist kaasa.

„Väide, et noored ei tea FIXist midagi, pole korrektne," tõdes Land. „Nad ei tea kohe bändi nime, nad ei suuda seostada laulu ja selle esitajat, aga FIXi laule teavad nad hästi."

Liiati on Landi kinnitusel jõudnud kätte päevad, kui kogu maailmas kasvab huvi 30, 40, 50 aasta eest tehtud levimuusika vastu.

„Vanade tippansamblite aeg on tasapisi tagasi," märkis Land.

Kõike eelöeldut silmas pidades väljendas FIXi manager lootust, et vanu tuttavaid laule esitava FIXi ülesastumine võib Bravos päädida suure ühislaulmisega - mis saab olla ühele ansamblile ja tema lauludele veel parem tunnustus.

FIX tuleb koosseisus: Silvi Vrait, Priit Pihlap (löökriistad, laul), Vello Toomemets (viiul, laul), Viktor Vassiljev (kitarr, laul), Evald Raidma (klahvpillid, laul) ja Mait Paldra (basskitarr, laul).

Bravosse FIXi kontserdile saab pileteid võita ka 24tundi.ee selle nädala piletimängus!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles