Puhka Eestis otsib sügisesse seiklusmängu viit paari

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varnja küla Peipsi veerel.
Varnja küla Peipsi veerel. Foto: Marina Puškar

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus kutsub kõiki reisihuvilisi osalema sügiseses reisimängus «Eile nägin ma Eestimaad».


«Sel aastal viime osalejad seiklema mööda sügisest Eestimaad. Nii otsime taaskord paare, kes naudivad puhkamist Eestimaal, olgu see siis looduses või linnas ja kes on valmis oma reisikogemusi video- ja tekstiblogi vahendusel teistega jagama,» selgitas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

«Mängus osalemiseks tuleb leida endale ka reisikaaslane – tuttav, sõber, sugulane või elukaaslane ning täita osalusankeet,» lisas ta.

Võistlusmängus osalemiseks tuleb Puhka Eestis lehel täita elektrooniline osalusankeet hiljemalt 31. augustiks. Ankeetide põhjal valib žürii välja kümme paari, kellel palutakse teha proovivideo ja vajadusel viiakse läbi ka vestlus. Loodavad proovivideod lähevad avalikule hääletamisele Puhka Eestis Facebooki lehele, mängus saavad osaleda viis enim hääli kogunud paari.

Mängu käigus ootavad paare nii sportlikud matkad vabas õhus kui ka kultuurist ja ajaloohõngust tulvil jalutuskäigud Eestimaa väikekülades ning suuremates linnades.

«Need viis paari külastavad igal nädalavahetusel etteantud sihtkohti. Marsruudi koostamisel kaasame võimalikult palju erinevaid Eesti paiku, uuemaid ja huvitavamaid vaatamisväärsusi ja puhkekohti. Turismiettevõtjad, kes soovivad, et mängus osalejad ka neid külastaksid, on oodatud endast märku andma,» sõnas Mutso.

Seikluslik sügisene rännak algab 21. septembril ja kestab võidukamatel kuni neli nädalat – igal järjestikusel nädalavahetusel reedest pühapäevani. Edukaks mängus osalemiseks on oluline reisikogemuste loominguline ja oskuslik edasiandmine. Igal nädalal tuleb osalejatel häälte kogumiseks postitada kogetust ja nähtust Puhka Eestis Facebooki lehele blogisissekanne nii video kui ka tekstina.

Viiest mängus osalevast paarist langeb igal nädalal välja võistkond, kes on saanud Facebooki keskkonnas fännidelt kõige vähem hääli. Mängu ja lisapuhkuse Sibulatee poolt võidab meeskond, kes suudab neli nädalat mängus püsida ning kelle video kogub viimasel hääletusel enim «meeldib»-klikke.

Külastatavad paigad on mängu korraldajate poolt eelnevalt kindlaks määratud ja seiklejatel ei kaasne nende külastamisega lisakulusid.

Mängureeglid ja osalusankeedi leiab ettevõtte kodulehelt. Videoblogi «Eile nägin ma Eestimaad» saab jälgida Puhka Eestis Facebooki fännilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles