Noortebändid astuvad taas võistlustulle

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse Viljandimaa noortebändide võistluse võitnud ansambel SeeMe on saanud pärast seda palju esinemispakkumisi. Samal õhtul, kui Viljandis leiab aset tänavuse võistluse esimene eelvoor, astub tema üles Tallinna klubi Rockstars laval. Pildil kitarrist Liis Kalmet.
Mulluse Viljandimaa noortebändide võistluse võitnud ansambel SeeMe on saanud pärast seda palju esinemispakkumisi. Samal õhtul, kui Viljandis leiab aset tänavuse võistluse esimene eelvoor, astub tema üles Tallinna klubi Rockstars laval. Pildil kitarrist Liis Kalmet. Foto: Gert Kiiler

Eeloleval reedel saab Viljandis Rubiini kinos teoks tänavuse maakonna noortebändide võistluse esimene eelvoor, kus publiku ja žürii ette astub neli bändi ning külalisena mulluse võistluse publiku lemmik Pool Ükskõik.


Ettevõtmise ühe korraldaja Mart Saare sõnul kandideerib sel aastal parima noortebändi tiitlile 12 muusikakollektiivi.



«Neid on küll natuke vähem kui eelmistel aastatel, aga eks see ole ka aja märk,» nentis ta. «Uusi tegijaid ei ole veel eriti peale tulnud, vanadest on aga osa tegevuse lõpetanud ning osa esineb juba suurematel võistlustel ja lavadel.»



Nii uusi kui vanu osalejaid


Siiski üritavad neli mullu osalenud bändi — Words on the Wall, Uwe Boll, Jerk ja The Skrid — läbi lüüa ka tänavu.



«Minule päris uusi koosseise on viis ja see näitab, et bänditegemise huvi pole Viljandimaalt kadunud,» rääkis Mart Saar.



Mullu oli tal väga hea meel selle üle, et osavõtjaid oli mitmelt poolt maakonnast. Ka tänavu jagub esinejaid väljapoole Viljandit.



«Emeraldi liikmetest on osa Viiratsist, osa Karksist, Murdlaine on täiesti uus koosseis Abja muusikakoolist, Words on the Wall on Mustlast, Leinapeni ja Uwe Bolli osa liikmeid on pärit Kolga-Jaanist,» loetles Saar.



Algul oli korraldajail plaanitud kaks kuue ansambliga eelvooru, aga et kaks bändi ei saanud eri põhjustel esimeses voorus osaleda, esinevad nood teises voorus.



Sel reedel tulevad Rubiinis lavale ansamblid Leinapeni, Words on the Wall, The Skrid, Justified Olöf and the Zippy Robots ning külalisena Pool Ükskõik. Lisaks saab kuulata ja video vahendusel vaadata rokkmuusikat läbi aegade ning DVD-lt eelmise aasta eelvoorude ja finaali esinejaid.



3. aprillil aset leidvas teises eelvoorus võistlevad omavahel Boom Truck, Call to Rescue, Emerald, Jerk, Uwe Boll, Schizophrenia, Murdlaine ja On-Live. 25. aprillil Rubiinis toimuvasse finaali pääseb esimesest voorust kaks ja teisest neli bändi.



Auhinnaks esinemised


Võistluse auhinnad on Mart Saare jutu järgi nagu ikka mitmesugused esinemisvõimalused.



«Juba esimese vooru üks bänd saab järgmisel õhtul esinemiskutse pubisse Liverpool, kus mängivad Rock­house ning oma plaati esitlev Eimel. Kindel kokkulepe on festivali «Rock Ramp» korraldajatega, et parim noortebänd avab festivali oma repertuaariga. Lisaks esinemised «Heamuusikal» ning mujal suvistel noortebändide esinemislavadel,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles