Eiffeli torni väärtus on 435 miljardit eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torni väärtus on 435 miljardit eurot
Eiffeli torni väärtus on 435 miljardit eurot Foto: SCANPIX

Itaalia Monza ja Brianza kaubanduskoja uuring näitas, et Prantsusmaa pealinnas Pariisis asuva kuulsa Eiffeli torni väärtus on 435 miljardit eurot.

324-meetrine torn rajati 1889. aastal ning on Euroopa üks kuulsamaid vaatamisväärsusi, mida aastas külastab kaheksa miljonit inimest, edastab The Telegraph.

Teisel kohal on Rooma amfiteater Colosseum, mille väärtuseks hinnati 91 miljardit eurot.

Neile järgnesid Hispaanias Barcelonas asuv Sagrada Familia katedraal väärtusega 89 miljardit eurot, Itaalias Milanos asuv toomkirik väärtusega 82 miljardit eurot, Londoni Tower väärtusega 70 miljardit eurot, Hispaania Madridi Prado muuseum väärtusega 58 miljardit eurot ja Suurbritannia megaliitehitis Stonehenge väärtusega 10,5 miljardit eurot.  

Monza ha Brianza kaubanduskoja uuringu aluseks on vaatamisväärsuste imidž, bränd ja nähtavus. Kokku võeti arvesse kümme erinevat parameetrit, nende hulgas ka turismi, koha sobivuse, kuulsuse, majanduslike võimaluste ja külastajate hulga parameetreid.

Samas ei võetud arvesse ehitusmaterjali ja ehitise väärtust.

Eiffeli torni väärtus moodustab Prantsusmaa sisemajanduse koguproduktist ligi viiendiku.

Itaalia meediale ei meeldinud, et Prantsusmaa kuulsa vaatamisväärsuse väärtus nii kõrgeks hinnati.

«Kas Eiffeli torn on ikka nii palju väärt? Kuidas saab olla kindel, et see torn on väärtuslikum kui Colosseum ja Milano toomkirik kokku? Kui vastus on ei, siis on kindel, et Itaalias ei osata vaatamisväärsusi populariseerida ega nende pealt teenida,» edastas Itaalia ajakirjandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles