Sajad linnud kadusid lindude «Bermuda kolmnurgas»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid
Tuvid Foto: SCANPIX

Suurbritannias said tuvide lennuvõistluste korraldajad üllatuse osaliseks kui sajad tuvid ühest paigast teise lennates kadunuks jäid.

Tuvikasvatajad panid kadumisalale nimeks lindude «Bermuda kolmnurk»,  viidates kuulsale merealale Atlandi ookeanis, edastab The Telegraph.

Kirde-Inglismaalt North Yorkshire`ist Thirskist lasti lendu 232 tuvi. Vaid 13 neist jõudis sihtpunkti Šotimaale Selkirki Galashieldsi.

Tuvide lennuvõistluse korraldaja Keith Simpsoni sõnul on alates lennuvõistluste algusest selle aasta aprillis paljud tuvikasvatajad oma lindudest ilma jäänud. Mitmed neist on kaotanud üle poole oma tuvidest.

«Linnud jäävad kadunuks alal, mis jääb Thirski, Wetherby ja Consetti vahelisele alale. Panime sellele nimeks lindude «Bermuda kolmnurk»,» lausus šotlasest tuvilennutaja Austin Lindores.

Ta lisas, et ka varem on seal  linde kadunuks jäänud, kuid mitte nii palju.

Eksperdid ei ole veel lindude kadumise saladust lahendanud. Arvataks, et kadumist võisid mõjutada selle suve paduvihmad. Linnud võisid tihedas vihmas orientiiri kaotada.

Samuti on välja käidud, et linde võis mõjutada päikese aktiivsusest tingitud magnetvälja muutumine või siis Harrogate`i lähedal asuva sõjaväebaasi luureaparatuur.

Arvatakse ka seda, et kuna korraga saadetakse välja mitmeid tuviparvi, siis võisid need üksteist mõjutada ning palju linde kaldus kursilt kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles