Tagasi Kooli nädal toob peaministri tahvli ette

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algab Tagasi Kooli nädal peaminister Andrus Ansipi ühiskonnaõpetuse tunniga Tartu Tamme Gümnaasiumis, haridusminister Tõnis Lukas annab ajaloo tunni Rõngu Keskkoolis.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas annab täna ajalootunni Rõngu koolis, kus ta töötas õpetajana kaheksakümnendate aastate teisel poolel. Lukas juhendas siis ajaloo- ja matemaatikaõpetamise kõrval ka koduloo uurimist, mistõttu oli tema õpilaste hulgas palju noorte muinsuskaitseliikumises osalejaid.

Lukase sõnul peab õpetaja lisaks aine selgitamisele avama õpilastele ka laiemaid taustu ning ärgitama neis huvi maailma asjades kaasa rääkida. «Armastus kodukandi ja isamaa vastu on selleks hea alus,» sõnas Lukas.

Tänases tunnis 12. klassile võtab Lukas kokku õpetaja Anne Leppiku poolt õpilastele juba varem selgitatud Eesti Vabadussõja sündmused, kõneleb sellest, kuidas sõjasündmuste keskel hakkasid võrsuma rahuaegsed riiklikud ja ühiskondlikud struktuurid.

«Just perspektiivitundeliste riigimeeste panuse tõttu oli Eesti kohe pärast Tartu rahu allkirjastamist valmis kindlustama end iseseisva riigina paremini kui ehk paljud teised rahvad on seda vastavas olukorras suutnud,» ütles Lukas.

Õpilaste ette astuvad täna ka ettevõtjad: Eesti Päevalehe vastutav väljaandja ja tegevjuht Aavo Kokk ja Fontese vanemkonsultant Tiiu Allikvee. Samuti annavad tundi zooloog Aleksei Turovski ning teleajakirjanikud Aleksandr Zukerman ja Mihhail Vladislavlev.

Homme on klassi ees Tartu Ülikooli rektor Alar Karis, kirjanik Armin Kõomägi ja Noored Kooli tegevjuht David Rebane.

Kuni 1. veebruarini kestva Tagasi Kooli nädala jooksul annavad koolitunde enam kui 30 ettevõtjat, meedia-, kultuuri-, haridus- ja sporditegelast ning riigijuhti, et tunnustada õpetaja rolli ühiskonnas ja inspireerida noori õpetajaametit valima.

«Hea haridus algab headest õpetajatest ja ühiskonnast, kus inimesed erinevatelt elualadelt aitavad kaasa hariduse edendamisele», ütles algatuse korraldaja, sihtasutuse Noored Kooli tegevjuht David Rebane.

Kõigile huvilistele annab lähemat teavet www.tagasikooli.ee lehekülg, mis koondab ka ideid õpetajate tunnustamiseks ning kooliellu panustamiseks.

Tagasi Kooli nädala ajakava: http://www.nooredkooli.ee/showdoc.php?id=36

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles