«Suits» on nädalaga kogunud üle 50 000 vaataja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetaja õudusunenägu.
Suitsetaja õudusunenägu. Foto: Kaader filmist

Nädal tagasi esilinastunud lühifilm «Suits» on seitsme päevaga kogunud üle 50 000 vaataja.

Ainuüksi filmi eestikeelse verisooni esimest osa Youtube’ist vaadatud 45 524 korda, mis on Eesti filmi kohta väljapaistev saavutus.

«Suits» oli pühapäeval Youtube'i nädala enim vaadatud klippide seas maailma edetabelis «People and blogs» alajaotuses 26. kohal ja 21. kohal positiivsete hinnangute arvult.

Youtube’i eestikeelsele osale lisaks on kümneid tuhandeid kordi vaadatud filmi inglise subtiitritega versioone, samuti alla laetud filmi kõrgresolutsioonilist faili.

Filmi populaarsus on tegijate jaoks meeldivaks üllatuseks.

«Küllap oleme suutnud edasi anda vaatajate jaoks olulist sõnumit õiges vormis,» sõnas režissöör Jan Erik Nõgisto, kes usub, et filmi populaarsus kasvab veelgi.

Üleskutsele muuta «Suits» koolide terviseõpetusetundides kohustuslikuks jäävad autorid siiski tagasihoidlikuks ja arvavad, et filmi näitamise oma õpilastele peaks otsustama iga õpetaja ise.

Eesti oludes ainulaadne esilinastus internetis ei ole toimunud siiski tagasilöökideta, sest Youtube’i keskkond, kus filmi peamiselt vaadatakse, on teinud esitamisele mitmeid takistusi. Filmi on nii ositi maha võetud kui ka seatud selle vaatamisele ealisi piiranguid.

Filmi autorite meelest on Youtube’i tõkked filmile põhjendamatud.

«Tegemist on tsensuuri ja sõnavabaduse rikkumisega!» põrutab Nõgisto ja kinnitab, et rahvusvahelise internetigigandiga on astutud läbirääkimistesse keeldude eemaldamiseks ja vaba juurdepääsu tagamiseks.

Filmi «Suits» saab vaadata lehelt www.youtube.com/suitsufilm ja www.kuukulgur.ee/suitsufilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles