Londonis ennetatakse kuritegevust väikelapsi kujutava graffiti abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis ennetatakse kuritegevust väikelapsi kujutava graffiti abil
Londonis ennetatakse kuritegevust väikelapsi kujutava graffiti abil Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas Londonis leidsid kõrge kriminogeensusega piirkonna poepidajad, kuidas vähendada kuritegevust ning gänge eemal hoida.

Poed said väikelapsi kujutava graffiti, edastab Live Science.

Psühhosotsiaalne eksperiment viiakse läbi möödunud aasta noorterahutustes kannatada saanud Greens Endis.

Pildikontseptsiooni taga on reklaamibüroo Ogilvy and Mather. Nad palkasid graffitikunstnikud, kes poodidele tegid pildid kohalikest lastest, kelle pildid nende vanemad reklaamibüroole saatsid.

Reklaamibüroo sõnul põhineb see kontseptsioon krimiuurijate tähelepanekul, et südant soojendavad ja nunnud pildid aitavad kuritegevust vähendada.

«Uuringud on näidanud, et ümarapõsksed ja suurte silmadega väikelapsenäod tekitavad inimestes vajaduse hoolituse ja hoolimise järele,» selgitas reklaamiagentuuri esindaja Tara Austin.

Ta viitas uuringule, mille kohaselt tekkis laste pilte nähes hoolitsustunne isegi neis täiskasvanutes, kellel ei ole lapsi.

«Kui täiskasvanu näeb lapsepilti, siis ta ajus käivitud õnnega seotud piirkond ning tekib tahtmine helluseks,» selgitas Austin.

Katse Green Endis peaks näitama, kas see tegelikus elus paika peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles