Endla toob lavale “Ballettmeistri”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamakirjanik Urmas Vadi.
Draamakirjanik Urmas Vadi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Andres Noormets lavastab Pärnu Endla teatris Urmas Vadi pseudoajaloolist põnevuslugu "Ballettmeister", mille esietendus on 30. aprillil.

"On südasuvi 1940 Eesti Vabariigis. Taevas sirab kolm päikest. President Päts võtab Oru lossis vanni. Korraga saabuvad hallide mantlitega mehed, kes ütlevad: "On aeg", ning viivad presidendi ära ..." on kirjeldatud lavastuse tutvustuses.

Samal ajal toimuvad ühel staadionil kergejõustikuvõistlused. Tuletõrjujad Johannes ja Erik ootavad parasjagu oma vasaraheite järjekorda, kui Johannes äkitselt minema tormab. Erik vaatab ringi: staadioni ääres seisavad ja sosistavad hallide mantlitega mehed, õhk on ärevusest paks. Murelikuna otsustab ta sõpra otsima minna ja võtab juhuslikult vastu saatusliku telefonikõne. Kuuldud ülisalajane info suunab ta presidendi jälgedele ...

Lavastuses mängivad Indrek Taalmaa, Ago Anderson, Liis Laigna, Triin Lepik, Kaili Viidas, Sten Karpov, Priit Loog, Jaanus Mehikas, Veljo Reinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles