Sügis Eesti telekanalites

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Roosma pere näitab televaatajaile oma aasta aega kestnud Siberi-elu.
Tuuli Roosma pere näitab televaatajaile oma aasta aega kestnud Siberi-elu. Foto: Kanal 2

Täna alustavad kolm suurt Eesti telekanalit sügishooaega. Nii ETV, Kanal 2 kui TV 3 pakuvad septembris ja oktoobris mitmeid üllatusi. Saab näha täiesti uusi saateid, kuid ka vanu saateid uues kuues.

ETV: palju uusi kultuurisaateid

Tänasest on ETV kanalil tagasi kaks tuttavat igaargipäevast saadet. Hommikul viis minutit enne seitset on taas eetris «Terevisioon», kell seitse õhtul aga naaseb oma tuttavale ajale «Ringvaade». Esmaspäevaõhtutel jätkab «Välisilm» värskete ja päevakajaliste dokfilmide näitamist.

Teisipäevaõhtute sisustamist jätkab Aarne Rannamäe juhitav «Vabariigi kodanikud» kohe pärast «Ringvaadet». Pärast «Aktuaalset kaamerat» toob värskeimad kultuuriuudised vaataja ette «OP!», iga kuu viimasel teisipäeval vahetab «OP!-i» välja värske «Kirjandusministeerium», mis Mart Juure juhtimisel pakub sisukaid kohtumisi kirjutajate ja lugejatega ning jagab lahkelt lugemissoovitusi, uudiseid ja edetabeleid. Esimene saade on kavas 25. septembril.

ETV kolmapäevane hitt on endiselt «Pealtnägija», mis püüab ka uuel hooajal välja kaevata tõde. Kolmapäevaõhtuti pärast kümmet näitab ETV uusi kodumaiseid dokumentaalfilme.

Neljapäevane «Kapitali» saade Kaileen Mägi juhtimisel analüüsib uuel hooajal senisest enam majanduse neid tahke, millega me kõik iga päev seotud oleme. Eetris neljapäeviti pärast «Aktuaalset kaamerat». 13. septembrist algab uus päevane sari «Holby City haigla» (Inglise, 1999), kus ambitsioonikad arstid ja õed on varustatud muljetavaldavate oskustega. Kuid ainuüksi oskustest selles maailmas ei piisa.

Reedeti pärast «Ringvaadet» alustab uus saatesari «27», mis Piret Järvise ja Indrek Treufeldti juhtimisel teeb Euroopale tiiru peale tavapärasest erinevas võtmes. Püütakse üles leida Euroopa Liidu Nokiat ja tunnistatakse, et just traditsioonilistes ning teinekord väga lihtsates ametites, üllatamapanevate toodete valmistamises, erinäolisuses, aga samas siiski ühe asja ajamises ongi meie, eurooplaste, püsimajäämise võti.

Alates 15. septembrist jõuab laupäeviti ekraanile Vahur Kersna uus saatesari «Pink», mille tegijate eesmärk on väärtustada Eesti eri paiku, tuues valgusvihku altruistlikku, ennastsalgavat, üldisele heaolule suunatud ellusuhtumist, tegusid ja hoiakut. 22. septembrist alustab laupäevahommikuti Contra saade «Metsapeatus». Kümne peatusega teekonnal otsitakse metsa igipõlist rikkust. Sarjal «Õnne 13» algab 20. hooaeg, ekraanil alates 15. septembrist. Laupäeviti jätkuvad ka «Midsomeri mõrvad», millele lisaks saab vaadata Taani viimaste aastate parimate sarjade hulka kuuluvat «Võimu kantsi» («Borgen», 2010).

Pühapäevahommikuses uues sarjas «Terve Eesti» uurib saatejuht Hannes Hermaküla, millised on head viisid, et elada kaua, püsides terve, õnneliku ja ilusana. Jaan Tootseni «Üks lugu» valib sügiseks uue teema, olles seitsme looga osaline selleaastasel Veneetsia arhitektuuribiennaalil, kus Eesti ekspositsioon otsib vastust küsimusele, kui pikk on ühe maja elu.

«Pehmed ja karvased» on ETVs tagasi uhiuute tegelastega pühapäevaõhtuti alates 9. septembrist. Samal õhtul algavad ka «ENSV» värsked osad. Pühapäevaõhtusel traditsioonilisel krimifilmi ajal näeb «Lewise» uut hooaega, septembri lõpust aga brittide uut detektiivilugu «Vincent». Kaarel Arb

TV 3: superstaarid ja pahad tüdrukud

Alates tänasest saab «Seitsmestest suvesadamas» taas veidi tõsisem «Seitsmesed uudised», pärast uudiseid jätkab igal argipäevaõhtul meelelahutussaade «Omakohus». Alates 10. septembrist jõuavad esmaspäeviti eetrisse «Kõige naljakamate koduvideote» uued osad Erkki Sarapuu juhtimisel. Samal päeval alustab ka uus politseiteemaline komöödiasari «Ment». Peaosades on Ago Anderson ja saatest «Tantsi tagumik trimmi» tuttav Anna Jankelevitš.

Teisipäeviti kell 20 jätkab Ain Allase juhtimisel tarbijakaitsesaade «Kaua võib!», kus jõutakse appi inimestele, kes on oma murega üksi jäänud. Alates 11. septembrist on uute lugudega ekraanil saatesari «Suletud uste taga». Põnevad, keerulised ja mõtlemapanevad lood tavaliste inimeste tagatubadest jõuavad eetrisse, et tõestada – kõik see, mis toimub ekraanil, võib juhtuda ka meie sõbra, tuttava, kõrvaltänava naabri või koguni meie endiga.

Kolmapäeviti kell 21 hakkab eetris olema uus kodumaine seriaal «Nurjatud tüdrukud», mis toob vaatajateni elu raskestikasvatatavate tüdrukute õppeasutuses – Vaigistu erikoolis. See on põnev, valus, haarav ja samas humoorikas lugu «Vasaku jala reede» tegijatelt, kaasa löövad nii tuntud näitlejad kui ka noored tähelendu alustavad osatäitjad. Kolmapäeviti jõuab eetrisse ka «Meisterkoka» kolmas hooaeg ja uus põnevussari «Sündmus».

«Stiilipäevik» jätkab uute nõuannetega neljapäevaõhtuti. Samal õhtul näeb ka «Selgeltnägijate tuleproovi» kuuenda hooaja saateid.

Reedene uus teleshow «Randevuu»  muudab kõigi nende inimeste elu, kes pole enda kõrvale igatsetud kaaslast leidnud või on pidanud oma varasemas valikus pettuma. Romantilise kohtingusaate juhiks on armastatud näitlejanna Ülle Lichtfeldt, silmale nähtamatult toetab osalejaid selgeltnägija Nastja ning suhtesobitajaks on psühholoogi ja pereterapeudina tegutsev Ilona Gassmann.

Laupäevaõhtud keskenduvad täispikkadele mängufilmidele, pühapäeval alustab aga «Eesti otsib superstaari» viies hooaeg ning Hendrik Normanni uus sketšisari «Faktuaalne kaamera».
Kaarel Arb

Kanal 2: jäätantsud ja kodumaised seriaalid

Alates tänasest kolib uudistemagasin «Reporter» suviselt ajalt taas harjumuspärase kella 19 peale. Kell 20 läheb käima «Võsareporteri lõputuur» – Peeter Võsa hakkab lõpetama oma saatesarja ja septembris jõuavad eetrisse neli viimast osa. Algab «Saladuste» uus hooaeg, värskete osadega stardivad ka «Meeleheitel koduperenaised» ning «Kaks ja pool meest», kus uueks peaosaliseks Ashton Kutcher.

11. septembrist alates jõuab teisipäeviti eetrisse «Süvahavva», müstilise hõnguga põnevussari eesti perest, kes kolib linnast Süvahavva tallu. See on Indrek Hargla lugu, mille lavastab Rasmus Merivoo.

Kolmapäeviti kell 21.30 jõuab ekraanile Eesti vaadatuima telesarja «Pilvede all» uus hooaeg. Ülejäänud õhtu sisustavad välismaiste menusarjade «Vahelevõtja» ja «Hea naine» uued osad.

12. septembrist jõuab kolmapäevaõhtuti eetrisse dokumentaalsari «Meie aasta Siberis», mis jälgib aastaks Siberisse kolinud Tuuli Roosma pere elu.

6. septembril kell 20 on eetris Liina Randpere juhitav erisaade «Minu Facebooki sõbrad». Üha enam eestlasi usub, et kui teda pole Facebookis, siis pole teda olemaski. Kas ja kuidas on need virtuaalsed suhterägastikud meid muutnud? 13. septembril on uute osadega tagasi sketšisari «Heeringas Veenuse õlal», pärast seda saab kaasa elada kogupere-show’ «Minu mees suudab» avasaatele.

Reedeõhtuti jõuab tagasi teleekraanidele maailma populaarseim mälumäng «Kuldvillak» Teet Margna juhtimisel. Pärast «Kuldvillakut» jätkub populaarteaduslik teleajakiri «Galileo».

14. septembril jõuab eetrisse «Kelgukoerte» uue hooaja avasaade. Kaks uut uurijat Kõrs (Anti Kobin) ja Pullerits (Taavi Tõnisson) lahendavad igas osas ühe keerulise juhtumi. Juba tuttavatest tegelastest on endiselt tegevuses Kelk (Kalju Komissarov), Mart (Madis Milling) ja Rops (Olaf Suuder). Pärast «Kelgukoeri» jõuab esmakordselt ekraanile põnevussari «Unustamatu».

Laupäeval, 22. septembril algab uus hooaeg kodumaisel krimisugemetega suhtedraamal «Saare sosinad», selle järel on eetris legendaarne komöödiasari «Mr.Bean». Hooaja edenedes tulevad tagasi ka ärapanijad Juur ja Oja.

Pühapäeviti jätkuvad Pilcheri romantikafilmid ning pärast «Reporter plussi» on eetris täispikad eestikeelsed joonisfilmid, millele järgnevad Hollywoodi kassahittide teleesilinastused.

Oktoobris jõuab ekraanile värske show «Tähed jääl».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles