Venemaal kandideerivad presidendiks tsaar ja neli tsarinnat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa keskvalimiskomisjoni esimees Vladimir Tšurov
Venemaa keskvalimiskomisjoni esimees Vladimir Tšurov Foto: AFP / Scanpix

Venemaal selle aasta märtsis toimuvate presidendivalimiste kandidaatide nimekirjadest võib leida mitmeid ekstsentrikke nagu isehakanud tsaar ja neli tsarinnat.

Venemaa keskvalimiskomisjoni esimees Vladimir Tšurov kinnitas, et  nimekirjadesse on kantud sõltumatud kandidaadid, kes ennast tsaariks  ja tsarinnadeks nimetavad, vahendab stuff.co.nz.

«Tsaariks ja tsarinnadeks kutsuvad isikud selgitasid, et presidendivalimisi ei saa ilma nendeta läbi viia, sest nende kinnitusel on just nemad Venemaa õiged ainuvalitsejad.  Nende arvates esindavad just nemad Venemaal võimul olnud Romanovite perekonda,» meenutas Tšurov.

 Tšurov lisas, et presidendikandidaatide nimekirjadesse kandmine lõppes möödunud nädala lõpul, kuid siiani saavad nad sellekohaseid avaldusi. Praeguseks on neil kokku saja sõltumatu kandidaadi avaldused.

«Mitmed sõltumatud kandidaadid on lisanud avaldusele, et nende kandideerimissoovist ei tohi mööda vaadata ja seda tuleb võtta tõsiselt,» nentis valimiskomisjoni esimees.

Poliitikavaatlejate sõnul on kõige enam lootust Kremlini toetusel kandideerival Dimitri Medvedjevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles