Ööklubi Atlantise turvade kohta laekub ohtralt kaebusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel toimus Club Atlantises suur kevadvaheaja alguspidu.
Reedel toimus Club Atlantises suur kevadvaheaja alguspidu. Foto: Club Atlantis

Hiljuti lõppes Tartu mehele Rainerile ööklubis Atlantis käik kolme luumurruga lõualuus, millest üks oli lausa lahtine. Raineri väitel tirisid Real Security turvamehed ta turvaruumi, kus ta halastamatult läbi peksti.

Rainer: Hakkasime sõpradega Atlantisest ära minema, kui ukse poole minnes väänati mind maha. Käis kõva pauk vastu nägu ja siis järgmine hetk, kui pildi ette võtsin, olin vereloigus, käed olid raudus ja jooksin verd.

Tegu võis olla turvameeste kättemaksuga, sest mõne kuu eest sattusin nendega konflikti.

Peale Raineri juhtumit hakkas Reporterile saabuma hulgaliselt vihjeid Atlantise turvade ebainimliku käitumise kohta

Teine kannatanu, Andero Sõnitsar: Olime sõbraga leti ääres, rääkisime omavahel juttu ja meie kõrval olnud itaallane lükkas kogemata küünarnukiga meie joogid ümber.

Meie ütlesime seepeale, et mine ole hea ära ja et miks sa meie joogid ümber ajasid. Tema meist aru ei saanud, aga läks siiski minema.

Kakskümmend minutit hiljem tulid selja tagant turvamehed, kes väänasid mul käed selja taha ning ütlesid, et lähme räägime.

Andero Sõnitsari sõnul ollagi Atlantise turvameestel kombeks nn "ohtlik persoon" kõigepealt maha väänata ja alles siis öelda, et lähme räägime.

Andero sai turvadelt hoiatuse, et kui ta maha ei rahune peab mees klubist lahkuma. Selle peale öelnud aga Andero sõber, et turvade asi pole otsustada, kes on või kes ei ole klubis. Nende asi on klubis korda hoida.

Sellise jutu peale haarati Anderot kõrist, väänati ta maha ja pandi käed raudu. Ka sõber püüti raudu panna, kuid tema suutis turvadele vastu hakata, mispeale viidi too riietehoiu taga asuvasse kitsasse koridori.

Andero aheldati garderoobi tagaruumis diivani külge ning hoiti niimodi umbes 40 minutit kinni.

Andero: Käeraudasid suruti samal ajal kogu aeg rohkem kokku, et mul valus oleks. Palusin lasta neil käsi lõdvemaks, sest käed valutasid ja asend oli ebamugav, aga see neid ei huvitanud. Lõpuks kutsuti ka politsei.

Tagantjärgi asjale mõeldes ma ei leia, et mind oleks pidanud panema käeraudadesse. Kui politsei saabus, siis nende esimene käsk oli kohe, et rauad tuleb lahti lasta.

Andero Sõnitsar kirjutas juhtumi kohta ka avalduse politseile. Sündmuskohal soovitas seda Andero sõnul teha üks naispolitseinik, kes leidis et Atlantise turvamehed ületasid oma võimupiire. Peale seda võttis lugu aga kummalise pöörde.

Andero: Järgmisel nädalal helistas mulle Tartu politsei numbri pealt uurija Anneli Saul, kes küsis, et kas ma olen kindel, et ma tahan antud avaldust ikkagi käiku lasta.

Ütlesin, et kindlasti tahan, sest mul olid kehavigastused, minu telefon oli ära lõhutud ja veel muud asjad. Ütlesin, et kui kõik need asjad mulle kinni makstakse, siis pole probleemi.

Selle peale ütles Anneli Saul mulle, et ta hoiatab mind, sest nad saavad ka minu vastu kriminaalasja algatada. Küsisin, mille kohta ja mis alusel minu vastu kriminaalasi algatatakse. Uurija Saul ütles selle peale, et küll me leiame midagi.

Juhtumit hakkas selle peale uurima poiltsei sisejuurdlus. Nii Tartu politsei sisekontroll, kui ka Tallinna vastavad spetsid ei leidnud, et naisuurija Anneli Saul oleks rikkunud menetlusnorme.

Tartlased aga väidavad, et turvafirma Real Security ja Tartu politsei vahel võib olla miski seos. Niiöelda, käsi peseb kätt, stiilis.

Lugejakiri Reporterile: Atlantise töötajate vägivaldne suhtumine on väga suur probleem Tartu linnas. Olen olnud Atlantises käeraudades ja saanud turvadelt korraliku keretäie, sest suhtlesin sõbraga vaid pisut emotsionaalsemalt.

Liina: Atlantises käik lõppes minu elukaaslasele sinise silmaga ja seda täiesti ilmaasjata. Tal pandi käed raudu ja teda ei vabastatud nendest ka pärast pikka minupoolset seletust, et neid pole vaja.

Soovile klubist lahkuda, et silmale kiiret leevendust leida, ei tulnud mingisugust vastust.

Kiri Reporterile: Praeguse seisuga on jäänud mulje, et Atlantise turvad elavad oma vägivaldsust lihtsalt pidutsevate inimeste peale välja. Lihtne on ju öelda, et inimene oli purjus, ei käitunud adekvaatselt ja ka turvakaamerad antud hetkel ei töötanud.

Ruth: Üks kutt tuli mulle Atlantises kallale. Poiss visati välja. Kuid kümne minuti pärast oli ta jälle klubis tagasi ja siis kakles juba minu sõbraga.

Kui küsisin turvameeste käest, miks see poiss tagasi sisse lasti, siis hakati hoopis minuga õiendama, et mis see sinu asi on ja kui ei meeldi, siis tõmba minema siit...

Sellise käitumise peale jäi mul suu lahti. Minu sõber läks peale seda juhtumit operatsioonile ja minul tõmmati küüs ära. Mu väikesele sõrmele jäi ainult puhas nahk.

Tartu on tegelikult väike koht nagu Eesti üldse. Selliste lugude harutamine on raske. Enamus kohalikke kardab oma turvalisuse, aga ka töökohtade pärast.

Atlantise omad töötajad kurdavad, et teavad ja näevad, aga rääkida ei julge.

Kas sulle on ööklubis liiga tehtud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles