Chick Corea tuleb Eestisse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

14. novembril alustab Tallinnast oma Euroopa-turneed Ameerika legendaarne pianist ja helilooja Chick Corea . 50 Grammy nominatsiooni ja 18 Grammy auhinnaga on ta on enim auhindu pälvinud muusik, kes eales Eestit külastanud. Nokia kontserdimajas toimuv kontsert on Jazzkaare tähtsündmus.


Pianist Chick Corea on viimase poolsajandi kuulsamaid džässmuusikuid. Oma pika karjääri jooksul on ta kontserte andnud ja plaadistanud tippmuusikutega, nagu Miles Davis, Bobby McFerrin, Gary Burton, John McLaughlin, Al DiMeola, Herbie Hancock.

Sümfooniaorkestritega on ta esitanud ja salvestanud Mozarti ja oma klaverikontserte. Tema kuulsamad lood, nagu «Spain», «La Fiesta», «Crystal Silence» ja «Windows», on juba muusiku eluajal pälvinud džässiklassika staatuse ja kõlavad paljude maade muusikute kontsertidel ja heliplaatidel.

Corea muusikat on esitanud ka eesti muusikud Tõnu Naissoo, Lembit Saarsalu, Heidi Tamme, Sofia Rubina jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles