Saade «Hallo, Kosmos!» paljastab enesemõõtmise ja elusalvestamise saladused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuht Ingrid Peek
Saatejuht Ingrid Peek Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Sel pühapäeval, 9. septembril kell 14.00 räägivad meediaettevõtja ja leiutaja Karoli Hindriks ja tehnoloogiaettevõtja Allan Martinson Raadio 2 saates «Hallo, Kosmos!» digitaalsest elust ja virtuaalmaailmast.


Tänavu suvel abiellunud Karoli Hindriksit ja Allan Martinsoni ühendab huvi tehnoloogilise innovatsiooni vastu – nad mõlemad toimetavad uute põnevate startup projektidega tehnoloogiliste lahenduste katsetamise ja käivitamisega, sealhulgas nii meedia Newspin.co kui ka elu salvestamise valdkonnas Eyevid.me.

Juba 16aastaselt Eesti noorima leiutaja tiitli pälvinud Karoli Hindriks oli üks 80st väljavalitust 3000 kandideerija hulgast, kes võitis stipendiumi õpinguteks tulevikutehnoloogiatele pühendunud NASA suveülikoolis Singularity University, mille asutaja ja üks lektoritest on visionäär ja futurist Ray Kurzweil. Karoli jagab saates kuulajatega muljeid oma suvistest õpingutest.

Sariettevõtja Allan Martinson on tuntud tehnoloogiaspetsialist ja -investor, kelle tegevusvaldkonda kuuluvad internet ja uus meedia, IT-teenused, tarkvaralahendused ja mobiiliaplikatsioonid, telekomi teenused ja palju muud. Martinsoni panusel on kasvanud mitmed kõrgtehnoloogia edulood Baltikumis, näiteks Baltikumi suurim IT ja tehnoloogia firma MicroLink ning Saf Tehnika, lisaks tegeleb tema firma MTVP tehnoloogiainvesteeringutega kogu Baltikumis, Soomes, Venemaal, Ukrainas ja Ameerika Ühendriikides.

Pühapäevases R2 äärealade sfääre peilivas saates arutlevad Hindriks ja Martinson oma esimeses ühisintervjuus teemadel digitaalne elu ja tehnoloogilised tulevikutrendid ning seletavad, mida kujutavad endast quantified self ehk enesemõõtmine ja life-logging ehk elusalvestamine ehk digitaalse mina jäädvustamine.

Raadio 2 saade «Hallo, Kosmos!» on eetris pühapäeviti kell 14.00-16.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles