Saksa säästuketti saadeti banaanide asemel kokaiin

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baierimaal asuva Illertisseni linnakese Lidli kauplusesse banaanikastides saadetud kokaiin.
Baierimaal asuva Illertisseni linnakese Lidli kauplusesse banaanikastides saadetud kokaiin. Foto: Baieri politsei

Saksamaa lõunaosas sai üks toidukaupluse müüja üllatuse osaliseks, kui ta banaanikasti avades leidis sealt lisaks maitsvatele viljadele ka kilode kaupa kokaiini, mille väärtus küündib tänaval üle miljoni euro.


Lidli säästuketti kuuluvas supermarketis Illertisseni linnakeses töötav poeabiline avastas kahtlase kraami kolmapäeval, kui ta saabunud kaupa ümber tõstis ning leidis ühe kasti liiga kerge olevat, vahendas

CNN

.

Ka selles kastis olid banaanid, ent neid oli vähem kui tavaliselt ning toitvate viljade alt tulid lagedale hoopis kollasest kilest pakikesed. 26-aastane naine teatas sellest kohe politseile, kes asusid juhtunut uurima.

Kauplusesse kolmel alusel toimetatud laadungit läbi otsides leiti lõpuks kahest banaanikastist kahtlasi pakikesi 26 tükki ning need sisaldasid kokku umbes 28 kilo uimastavat pulbrit, mis CNN andmetel maksaks umbes kaks miljonit dollarit.

Colombiast kohale lennutatud kaup toodi Saksamaale läbi Belgia sadamalinna Antwerpeni ning ilmselt läksid kastid veokitele ümberlaadimisel segamini, arvas Baieri politsei esindaja Ludwig Waldinger.

«Mõned diilerid pidid kaasa võtma valed kastid,» rääkis ta AFP ajakirjanikule, lisades, et ta tahaks näha nende narkoärikate nägusid, kes peavad kokaiini asemel nüüd midagi banaanidega peale hakkama.

Samas ei saa välistada, et uimastid jäeti lihtsalt valele aadressile, ehkki politsei pole varem sealsest narkojaotuspunktist kuulnud.

Saksa logistikafirma veoauto oli viinud kaupa ka teistesse poodidesse Baieris ja Baden-Württembergis, kuid seni pole mujalt kokaiini leitud.

Täpsemat infot praegu avalikustada ei soovita, sest uurimine alles käib.

Illertisseni linnake asub umbes poolel teel Müncheni ja Stuttgardi vahel, suure maantee ääres, mis on tähtsaks põhja-lõuna suunaliseks transiiditrassiks Skandinaavia ja Itaalia vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles