Põnne oodatakse pidutsema

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauajalgpall on lastesünnipäevadel hoopis vanemate lemmikmänguks.
Lauajalgpall on lastesünnipäevadel hoopis vanemate lemmikmänguks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus ja linna lähiümbruses asuvad laste mängumaad pakuvad nii lastehoidmisteenust kui mudilastele võimalust koos sõpradega korralikult sünnipäeva tähistada.

Pappsaares asuv Kurrunurru mängumaa on keskendunud laste sünnipäevade korraldamisele. "Nädalavahetustel on meil ikka ruumid välja renditud," kinnitas mängumaa perenaine Birgit Eggert.

Et pidu mööduks lastel korralikult, on Kurrunurru maale hangitud terve rida vahendeid kiigest ja autodest kuni pallimereni välja. Lastele on sisustatud kodu mängimiseks kööginurk ja seinal on ekraan Wii spordimängudes jõukatsumiseks.

Samal ajal kui lapsed saavad pallimeres hullata, nagu näitasid pildil olevad Berit ja Meribel, võivad peole tulnud vanemad katta kõrvalruumi endale laua ja saavad soovi korral kas või saunas käia. Samas on lauajalgpall, mis olevatki Eggerti teatel pigem populaarsem vanemate kui laste seas.

"Talvel suudame vastu võtta ligi 40 inimest, aga suvel saab sünnipäeva pidada ka õues ja siis mahub meile rohkem inimesi," tõdes perenaine. "Õues on võimalus grillida, tulevad mini-ATVd, saab kiikuda, avame lastele palkmaja ja on uudistamiseks bassein kaladega."

Kurrunurru mängumaal ongi välistele rõõmudele suurt rõhku pandud, mis eristab neid suvepealinna teistest mängukohtadest. Nii on kujundatud maastikuarhitektuuri, kus suvel sulisevad purskkaev ja kosk ning saab uudistada põnevaid taimi.

Pidu saavad põnnid pidada Rüütli tänaval asuvas Rõõmurullis. Rõõmurulli omaniku Jaana Beigmanni teatel on neilgi mitu tuba puhuks, kui vanemad soovivad lapse sünnipäeval eraldi laua katta.

"Üldjuhul on vanemad kaasas väiksemate laste sünnipäeval, 5-9aastaste sünnipäevadel vanemad väga ei osalegi," rääkis Beigmann.

Sünnipäeval võivad lapsed hüpata pallimeres, turnida redelitel, askeldada suures mängumajas või hüpata batuudil. Olemas on kõikvõimalikud lelud meisterdamiseks ja rollimängudeks, näiteks kodu mängimiseks.

Peale sünnipäevade tähistamise saab Rõõmurulli viia lapsi hoida.

"Suvel kasutati meie hoidmisteenust päris usinalt, oli isegi püsikundesid, näiteks Viljandist ja Tallinnast, aga talvel võetakse teenust vähem, ju on praegune majanduslik seis pannud inimesi rohkem mõtlema," tähendas Beigmann.

Peale eelkirjeldatu korraldab Rõõmurull beebikooli ja plaanib tulevikus koostööd mänguasjade laenutusega.

Põnnila mängumaa Pärnus Kuninga tänaval viib mängumaa kodulehe teatel ellu pisikeste poiste ja tüdrukute unistusi.

Nii saavad põnnid kehastuda Põnnilas metsikuks meremeheks, turnida ja ronida purjede all ja seilata kaugetel meredel.

Printsesside buduaaris võivad näitsikud pikutada baldahiinvoodil, kaunistada end kaunite kroonide, pärlite ja kalliskividega.

Kostüüminurgas ootavad vahvad kostüümid, mida võib kanda täpselt nii palju, kui tahtmist jagub.

Loomulikult saab Põnnila mängumaal pidada sünnipäevi, karnevale ja pidusid.

Põnnila beebikooli õpetajad panevad lapsed aga helisid kuulama, loovringi õpetajad toovad maailma imelise võlu saladuse välja, klaveriõpetaja juhendab imelisi helisid mängima ja käsitööringi juhendaja paneb emade näpud nobedasti ilu looma.

Peale eelkirjeldatute leiavad mudilased tegevust Tiigrikutsu mängutoas Tallinna maanteel ja Karumõmmi mängutoas Vändras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles