Teadlased: mehed armuvad 8,2 sekundiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased: meestel kulub armumiseks 8,2 sekundit
Teadlased: meestel kulub armumiseks 8,2 sekundit Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul kulub meestel armumiseks 8,2 sekundit.

Teadlased lisasid, et mida kauem mees esmakohtumisel naist vaatama jääb, seda rohkem on ta temast huvitatud, kirjutab väljaanne Archives of Sexual Behavior.

«Kui mees vaatab naist umbes neli sekundit, ei pruugi ta just väga sissevõetud olla. Kuid kui ta purustab 8,2 sekundi barjääri, siis võib öelda, et ta armus esimesest silmapilgust,» selgitasid uurijad.

Psühholoogide sõnul ei kehti sama aga naiste kohta. Naised vaatavad mehi esmakohtumisel umbes sama kaua, kuid ei pruugi sissevõetud olla.

Psühholoogid kasutaid üliõpilaste peal tehtud katses salakaameraid, mis registreerisid silmade liikumise. Näitelejate ja näitlejannadega vestelnud katsealustel paluti hiljem öelda, kui atraktiivseks nad oma vestluspartnerit pidasid.

Uuring näitas, et vestluspartnerit atraktiivseks pidanud mehed vaatasid naisele silma keskmiselt 8,2 sekundit. Vähem atraktiivseks peetute puhul jäi see 4,5 sekundini.

Naissoost katsealused vaatasid meessoost vestluspartnerile otsa ainult 4,5 sekundit, hoolimata sellest, kas partner oli atraktiivne või mitte.

Uurijate arvates aitab pikaajaline naistele silma vaatamine teha meestel alateadlikult kindlaks, kas naine on fertiilne ja heas vormis.

Naised väldivad pikaajalist silma vaatamist,  soovides sellega vähendada lühiajalise suhte tekkimise võimalust, mis võib viia soovimatu raseduse ja ka üksikvanemaks saamiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles