Jaapanis valmistatakse sakeanumaid kuivatatud tindikalast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tindikala nahast sakeanumate kuivatamine päikese käes
Tindikala nahast sakeanumate kuivatamine päikese käes Foto: AFP / Scanpix

Jaapanis valmistatakse kuivatatud tindikalast sakeanumaid.

«Ika Tokkuri» nime kandvad anumad on mõeldud vedelike, eelkõige aga sake hoidmiseks ja neid valmistatakse Sanriku ranniku lähedalt püütud tindikaladest, vahendab blogspot.com.

 

Kalad vormitakse «tokuri» (sakepudelite) kujulised ja kuivatatakse mitmeid kordi päikese käes.

 

Kui sooja saket sellisesse anumasse panna, siis saab jook kerge tindikala maitse juurde.

 

Pärast sake ärajoomist saab aga jooki sisaldanud nõu peale süüa.

 

«Ikka Tokkuri» sakeanumaid saab osta Iwate prefektuurist ning ka interneti teel. Kalast sakehoidmisanum maksab 1000 jeeni (94 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles