Öökullid ründasid jooksjaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öökullid ründasid jooksjaid
Öökullid ründasid jooksjaid Foto: SCANPIX

Jooksjate ajakiri Runner`s World edastas, et viimasel ajal on ette tulnud juhtumeid, milles öökullid ründavad tervisejooksjaid.

Kaks juhtumit leidsid aset USAs Washingtonis, üks Suurbritannias Londonis ja üks Kanadas Vancouveris.

Kaks linnurünnakut leidsid aset päikeseloojangul ja kaks varahommikul. Tegemist oli erinevate öökulliliigi esindajatega.

Ükski jooksja raskelt kannatad ei saanud. Kõige enam sai vigastada 17-aastane inglane, kes öökulli rünnaku tagajärjel tasakaalu kaotas ja kukkus.

USA Põhja-Carolina ülikooli teadlase Rob Bierregaardi sõnul ei saa neljast rünnakust veel järeldada, et öökullid on hakanud massiliselt inimesi ründama.

Bierregaard on uurinud linnakeskkonnas elavaid öökulle. Tavaliselt võivad öökullid rünnata kevadel, kui on pesapunumise aeg.

«Linnaöökullid on inimestega harjunud ning neil puudub hirm. Kuid ma ei ole seni avastanud, miks peaks öökull sügisel jooksjat kuklasse ründama,» sõnas uurija.

Ta lisas, et tegemist võis olla noorte öökullidega, kes võisid tahta vaid mängida.

«Kui jooksja sattus pesa või mõne noorlinnu lähedusse, siis on sellised rünnakud üsna tõenäolised,» jätkas Bierregaard.

Teise teooria järgi võisid ründajateks olla öökullid, keda inimesed on varem päästnud ja nad on vangistuses kasvatanud ning selle tõttu ei käitu nad nii, nagu looduskeskkonnas käituma peaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles