Ülisuur hamburger sisaldab 4800 kilokalorit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülisuur hamburger sisaldab 4800 kilokalorit
Ülisuur hamburger sisaldab 4800 kilokalorit Foto: AP / Scanpix

Ülekaalulisuse elanikkonna poolest tuntud USAs tuli müügile uus terviskahjustav toode – 4800 kilokalorit sisaldav hamburger.

See burger annab kaks korda nii palju energiat, kui päevas keskmiselt vaja on, kirjutab AP.

Suupistes on viis kotletti,  viis viilu juustu, friikartulid, tšilli, salasakaste, hapukoor ja kõik see on pandud saia vahele, mis valmib naelast (453 grammi) taignast. Selles on siiski ka paar tervislikku komponenti – lehtsalatit ja tomativiile.

Ülisuuri burgereid laseb valmistada Michiganis asuv The Fifth Third pesapallipark.  Park teatas, et see, kes nimetatud burgeri ära sööb, saab neilt tasuta T-särgi.

«Hoolimata sellest, et see hamburger on väga suur ja ebatavaline, maitseb ta väga hästi. Olen kindel, et leidub inimesi, kes selle söömisega toime tulevad,» lausus pesapallimeeskonna Whitecaps president Scott Lane.

Pargi järgi The Fifth Third Burger nime saanud suupiste sisaldab 300 grammi rasva, 744 milligrammi kolesterooli ja rohkem kui 10 000 milligrammi naatriumi.

«Inimesed söövad kodus tavaliselt tervislikult, kuid kui nad tulevad mängu vaatama, siis lastakse end lõdvaks ja siis süüakse ka seda, mis ei ole tervislik,» arvas Lane.

Suur burger maksab 20 dollarit (232 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles