Daniel Levi Viinalass tunneb samuti kahetsust näosaates tehtud etteaste pärast (26)

Elu24
Copy
Daniel Levi Viinalass
Daniel Levi Viinalass Foto: Konstantin Sednev

Muusik ja telenägu Daniel Levi Viinalass (32) võttis täna samuti osa vaikivast protestist. Ka kommenteeris mees näosaates 2017. aastal tehtud etteastet, milles kehastus tumedanahaliseks lauljaks.

Muusik Daniel Levi Viinalass avaldas hiljutises sotsiaalmeedia postituses kahetsust «Su nägu kõlab tuttavalt» saates tehtud etteaste pärast. «Ma kuulan, õpin ja teen paremini. Nagu väga paljusid teisi artiste, muusikuid, laulukirjutajaid ja esinejaid, on ka mind suuresti mõjutanud peamiselt tumedanahalised artistid.»

Viinalass tunnistab ka, et kuigi ta on oma lemmikuid palju kuulanud ja neilt mõjutusi saanud, ei saa ta ilmselt päriselt kunagi mõistma kannatusi, mis neile osaks on saanud. «Seetõttu teebki see mind äärmiselt kurvaks, et ühte minu Marvin Gaye loo esitust on peetud solvavaks. Mul on hea meel, et sain sellest kogemusest õppida ja tean nüüd paremini.»

«Ma tõesti usun, et kõik inimesed on võrdsed ja ma teen kindlaks, et mu teod ka nendele tõekspidamistele vastaks. Seisan kõigi oma mustade vendade ja õdedega ning nõustun, et käes on aeg muutusteks.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“If one part suffers, every part suffers with it...” 1. Cor 12:26 I will listen, I will learn and I will do better. Like so many other artists, musicians, songwriters and performers it has been mostly black artists that have had a huge impact on me. There are too many to even name. While I have listened to and been influenced by these artists I will never understand what it has been like because my white privelege has made me exempt from the mistreatment & disadvantage that so many of the artists I have loved have faced. Thats why it makes me extremely sad that one of my own performances of a Marvin Gaye song has been seen as offensive. I am glad that I was able to learn from that experience and now know better. I truly believe that all humans are made equal and I will make sure my actions match those beliefs. I stand by all of my black brothers and sisters and agree that its time for a change.

A post shared by Daniel Levi (@danielleviviinalass) on

Eile tunnistas ka 2014. aastal näosaate 3. hooajas osalenud lauljatar Kristel Aaslaid, et kahetseb üht toonast etteastet. 

«Viimaste sündmuste taustal tunnen, et peaksin adresseerima üht oma minevikus tehtud rumalat viga, mis on pikalt närinud mind,» lausus Kristel sotsiaalmeediasse läkitatud pöördumises. «Tol hetkel, kui mina võtsin näosaatest osa ja kehastusin suurest austusest Ella Fitzgeraldiks, ei teadnud ega viinud ma kokku, mida selline number tegelikult tähendab – kavatsused olgu olnud, mis tahes.»

Aaslaid nentis, et oli rumal ja ignorantne inimene: «Nüüd tean ma paremini. Praegu on õige aeg õppida ja aru saada, mis on toimumas meie ümber. Kuula ja kasuta oma häält, et teistelegi teada anda – rumalus ei tohi võita,» lisas ta.

Täna vabandas ka 6. hooaja osaline Elina Born. «Ma ei olnud sellel teemal haritud ega osanud näha, et see võib teha kellelegi haiget. See ei olnud kuidagi mõeldud kellegi kritiseerimiseks või kellegi üle naermiseks.» Lauljatar nentis ka, et kahjuks ei saa tehtut tegemata jätta, kuid alati saab õppida olla paremad ja teadlikumad inimesed.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles