USA meeleavaldajate toetuseks toimub Tallinnas autoprotest (13)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Kanadas toimunud BLM meeleavaldusele tuli ligi 10 000 inimest.
Kanadas toimunud BLM meeleavaldusele tuli ligi 10 000 inimest. Foto: SIPA/Scanpix

Kui veel mõne päeva eest levis info, et Tallinnas toimuma pidanud Black Lives Matter (BLM) protest jääb koroonaohu tõttu ära, on nüüd selgunud, et see toimub hoopis «autopõhiselt».

Pühapäeval kirjutasime, et 20. juunil Tallinnas Vabaduse väljakul toimuma pidanud BLM toetusprotest jääb ära, kuna juunis pole avalikes kohtades lubatud koguneda enam kui 100 inimesel. Huvilisi oli aga üle 5000.

Nüüd on selgunud, et protest toimub hoopis homme, 10. juunil Saku suurhalli ümbritsevates parklates. Korraldaja teatel on ürituse formaat «autopõhine», ent oodatakse osalema ka neid, kel autot pole.

«Meie ja PPA soovitus on saada võimalikult palju inimesi autodesse ning soovitame lahenduskäiguna organiseeruda sõidujagamisteenustele sarnasel printsiibil. Ehk siis sõpruskondadel omavahel suhelda ja võimalusel korraldada võimalikult paljude huviliste osalus autos,» teatas protesti korraldav liikumine Salliv Eesti.

Autota osalejad saavad protestima tulla 2-meetriste vahedega seisukohtadele. Samuti soovitatakse kanda maski. Autoprotestijad kuulevad üritusel toimuvat raadiosageduse kaudu.

BLM meeleavaldus Kanadas Londoni linnas.
BLM meeleavaldus Kanadas Londoni linnas. Foto: SIPA/Scanpix

Meeleavalduse korraldaja peab tõenäoliseks, et üritusele ilmuvad ka «vastupidiselt meelestatud isikud», mistõttu tuletab meelde, et tegemist on rahumeelse protestiga. «Provokatsioonide puhul reageerige kutsudes kohale üks korrapidajatest ja edasist suhtlust vältides,» lisas korraldaja.

Meeleavalduse eesmärk on avaldada toetust Ameerikas olevatele protestijatele, kes seisavad mustanahaliste inimõiguste eest.

Hetkel on ürituse vastu Facebookis huvi üles näidanud üle 400 inimese. Info leiad siit.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles